Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Τον κοίταξε στα μάτια, μα στο τέλος «λύγισε»: Η Ελλάδα… έπεσε κόντρα στον Καναδά, αλλά με τέτοια εμφάνιση μόνο χαμογελά! (video)

Τον κοίταξε στα μάτια, μα στο τέλος «λύγισε»: Η Ελλάδα… έπεσε κόντρα στον Καναδά, αλλά με τέτοια εμφάνιση μόνο χαμογελά! (video)

Μία Εθνική ομάδα με αυταπάρνηση και χαρακτήρα, πάλεψε με ό,τι είχε απέναντι στον Καναδά αλλά δεν απέτρεψε την ήττα (86-79). Συγκλονιστικοί Γιάννης (34π.) και Παπανικολάου (17π.), η ανεπανάληπτη προσπάθεια των οποίων δεν έφτασε για την «Γαλανόλευκη»!

Ελλάδα εναντίον Καναδά για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του ολυμπιακού τουρνουά καλαθοσφαίρισης, με την «Γαλανόλευκη» να έχει δεδομένα μία πολύ δύσκολη αποστολή να φέρει εις πέρας. Και ο Καναδάς πράγματι από το ξεκίνημα δικαίωσε τα όσα άπαντες ανέμεναν από το έθνος της Βόρειας Αμερικής, το οποίο με πρωτεργάτες του Γκίλτζεους – Αλεξάντερ και Μπάρετ έχτισαν και μία διαφορά 12 πόντων υπέρ της ομάδας τους (24-12) πέντε περίπου λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ένα μεγάλο ελληνικό σερί ωστόσο (10-0) με δύο τρίποντα του αρχηγού, Κώστα Παπανικολάου έφερε την Εθνική μας στο μείον 2 και το παιχνίδι στο 24-22. Το 26-22 ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου με τον Λαρεντζάκη να αστοχεί σε προσπάθεια τριών πόντων στην εκπνοή.

Το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες να εστιάζουν στην άμυνα. Η Εθνική «κόλλησε» επιθετικά και ο Καναδάς κάπου στο 14’ ξεκόλλησε, ανεβάζοντας την διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα (37-27). Όμως και πάλι η Εθνική, με μεγάλο τρίποντο του Παπαγιάννη και ντράιβ του εκπληκτικού Παπανικολάου «χαμήλωσε» την απόσταση από τον Καναδά (39-34). Παρά την υπερπροσπάθεια της ελληνικής ομάδας, τα εύκολα φάουλ των Ελλήνων, έστειλαν πολλές φορές την ομάδα του Καναδά στη γραμμή των βολών και το 48-38 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ο πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 16 πόντους.

 

Ο Καναδάς «έδειξε τα δόντια» του στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, τρέχοντας ένα μεγάλο σερί και εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +16 (56-40) στο 23’. Όμως και πάλι το πείσμα των παικτών του Σπανούλη μίλησε. Ένα τρίποντο από τον Καλάθη και νέο σόου Γιάννη δημιούργησαν το 58-50 υπέρ του Καναδά και έφεραν την «Γαλανόλευκη» και πάλι σε απόσταση βολής. Οι Καναδοί ωστόσο, κρατούσαν κάπως άκοπα μία απόσταση ασφαλείας, λίγο προτού ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 68-60.

Με την Εθνική μας να διατηρεί ρεαλιστικές ελπίδες για να πάρει τη νίκη, το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Τολιόπουλο να μπαίνει στην εξίσωση με ένα από τα γνωστά του τρίποντα. Για περίπου δύο αγωνιστικά λεπτά, 4 μόλις πόντοι διαφοράς χώριζαν τις δύο ομάδες (72-68) με τους Καναδούς να βρίσκουν μεγάλα σουτ από τους Ντορτ και ΓκίλτζεουςΑλεξάντερ να διευρύνουν το προβάδισμά τους και πάλι στους δέκα πόντους σε ένα κομβικό για την έκβαση του παιχνιδιού, χρονικό σημείο (4 και 22 απέμεναν για τη λήξη). H Eλλάδα προσπάθησε, έφερε το παιχνίδι σε οριακό σημείο (78-80) αλλά δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει μία πραγματικά μεγαλειώδη ανατροπή. Η Εθνική μας έπεσε μαχόμενη και γνώρισε την ήττα με σκορ 79-86 από τον πολύ ταλαντούχο Καναδά.



Γιάννης (34 π.) και Παπανικολάου (17π.) έκαναν πραγματικά όργια, συμβάλλοντας με 51 πόντους από τους συνολικά 79 της Εθνικής μας υπογράφοντας αμφότεροι δύο μαγικές εμφανίσεις.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική μας, η Ισπανία, (30/07, 12:00, EΡΤ1) με στόχο την πρώτη νίκη στο ολυμπιακό τουρνουά.

Για τους νικητές (Καναδάς), Γκίλτζεους - Αλεξάντερ (21π.) και Μπάρετ (24π.) ήταν σούπερ, καθοδηγώντας μαεστρικά την ομάδα τους και συνεισφέροντας στη νίκη.

Το σκορ των δεκαλέπτων: 22-26, 38-48, 60-68, 79-86

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0