Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Επιστροφή στην... κανονικότητα για Έσε και Αργεντινή με νίκη - θρίαμβο απέναντι στο Ιράκ με 3-1! (video)

Επιστροφή στην... κανονικότητα για Έσε και Αργεντινή με νίκη - θρίαμβο απέναντι στο Ιράκ με 3-1! (video)
Η Αργεντινή του Χαβιέρ Μαστσεράνο, έχοντας ως βασικό στη σύνθεσή της τον Σαντιάγο Έσε, κέρδισε το Ιράκ με 3-1 στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στα «κόκκινα» με το… bonjour καλείται να αγωνιστεί η Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής. Η προχθεσινή ήττα από το Μαρόκο στην απρόσμενα επεισοδιακή (και) για εξωαγωνιστικές αιτίες πρεμιέρα, προσέδωσε στον σημερινό αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής μέρας στο «Γκρουπάμα Στάντιον» με το Ιράκ τον χαρακτήρα ενός «do or die» παιχνιδιού, αφού δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αυτομάτως σηματοδοτεί και αποκλεισμό – αναλογιζόμενοι, πόσο μάλλον, την νικηφόρα πρεμιέρα του Ιράκ εναντίον της Ουκρανίας (2-1).  

Αμφότερες οι ομάδες, λοιπόν, στόχευαν στο τρίποντο – και μάλιστα διακαώς: η μεν ομάδα του Χαβιέρ Μαστσεράνο για να παίξει τον τελικό – πρόκριση με την Ουκρανία την τελευταία αγωνιστική, το δε σύνολο του Ραντί Σεϊνασίλ για να εξασφαλίσει την πρωτιά και την παρουσία του στο Παρίσι. Παρουσία του (εξαιρετικού στο εναρκτήριο παιχνίδι) 23χρονου χαφ του Ολυμπιακού, Σαντιάγο Έσε, η «Αλμπισελέστε» δοκιμάστηκε ξανά, αφού, αν και ευτύχησε να προηγηθεί στο 14ο λεπτό με τον (προ διετίας παγκόσμιο πρωταθλητή στο Κατάρ και αστέρι της Μποταφόγκο) Τίαγκο Αλμάδα, ισοφαρίστηκε στα «χασομέρια» του πρώτου ημιχρόνου από τον 27χρονο σεντερ φορ Αυμέν Χουσεΐν


 

Αποδεικνύοντας πως αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης – και κυρίως ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο βάρος της ευθύνης της – η Αργεντινή υπερίσχυσε στην κατοχή (όπως και καθ’ όλη την διάρκεια του ματς) και ανέκτησε το σωτήριο για το μέλλον της προβάδισμα με τον 23χρονο φορ της Αργεντίνος Τζούνιορς Λουτσιάνο Γκοντού, ο οποίος αντικατέστησε τον… Έσε στο 62΄ και αμέσως μετά σκόραρε, ύστερα από την ασίστ του Κέβιζ Ζίνον! Η συστηματική πίεση (72΄ Γκοντού, 74΄ Οταμέντι, 77΄ Τζουλιάνο Σιμεόνε) έγειρε την πλάστιγγα εμφανώς υπέρ της και ανταμοίφθηκε, δίνοντας διαστασεις θριάμβου στο απόγευμά της με τον Τζούλιαν Φερνάντες στο 85΄! 



Η τρίτη αγωνιστική εναντίον της ουραγού Ουκρανίας θα είναι ομολογουμένως τελικός, καθώς η... τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Αργεντινή, Μαρόκο και Ιράν (εν αναμονή του δεύτερου αγώνα μεταξύ Μαρόκου - Ουκρανίας) ωθεί την πρόκριση... στο νήμα για τους διεκδικητές. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0