Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Από Πεκίνο… Παρίσι, μ’ ένα απαράλλαχτο κομμάτι: Τι δεν άλλαξε για την Εθνική, από το 2008, έως το 2024; (video)

Από Πεκίνο… Παρίσι, μ’ ένα απαράλλαχτο κομμάτι: Τι δεν άλλαξε για την Εθνική, από το 2008, έως το 2024; (video)

Σε άλλη ήπειρο, σε διαφορετική δεκαετία, σε μια νέα εποχή! Η Ελλάδα, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Ένα κατόρθωμα που δεν ήρθε διόλου τυχαία! Εν αντιθέσει, ήταν απόρροια δουλειάς, ομαδικότητας, αλλά και ενός… συνδετικού κρίκου!

«À toute à l'heure» λοιπόν! Ένα ολόκληρο γήπεδο έγινε ένα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού κόντρα στους Κροάτες, μιλώντας… γαλλικά!

Η Ελλάδα πέρασε θριαμβευτικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Πάλεψε, κατέθεσε τα πάντα στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε εντός ολίγων ημερών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στο φινάλε, δικαιώθηκε. Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, βρίσκεται ξανά στην τελική φάση μιας Ολυμπιάδας!

Άλλαξαν πολλά. Από την ίδια την ομάδα, μέχρι την ήπειρο που θα επισκεφθεί. Τότε, είχε πάει στο Πεκίνο. Τώρα, μένει εντός Ευρώπης και ετοιμάζει βαλίτσες για την «Πόλη του Φωτός»!

Μοιάζουν όλα σαν ένα εξολοκλήρου νέο παζλ. Εάν παρατηρήσουμε προσεκτικά τα κομμάτια του, όμως, θα δούμε πως εντοπίζεται και κάτι κοινό! Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο, πέρα από την παρουσία του τεράστιου Βασίλη Σπανούλη. Έστω κι αν πλέον, συνεισφέρει από άλλο πόστο, φορώντας… κουστούμι και φόρμες!

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, όταν ακόμα ο «Kill Bill» μάγευε με την παρουσία του εντός των τεσσάρων γραμμών, βρίσκουμε την Εθνική να φτάνει ως τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Σε έναν όμιλο με ΗΠΑ, Ισπανία, Κίνα, Γερμανία και Ανγκόλα, η Ελλάδα πήρε την τρίτη θέση, με ρεκόρ 3-2, κερδίζοντας τις τρεις τελευταίες, για να βρεθεί έπειτα στον δρόμο της η Αργεντινή.

Η παρέα του Μάνου Τζινόμπιλι ωστόσο, απεδείχθη ανυπέρβλητο εμπόδιο και έβαλε «στοπ» στην πορεία της «γαλανόλευκης». Εκτός του Σπανούλη, οι Διαμαντίδης, Φώτσης, Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης, Τσαρτσαρής, Πελεκάνος, Ζήσης, Βασιλόπουλος, Σχορτσιανίτης, Παπαλουκάς και Μπουρούσης, ήταν εκείνοι που αποτέλεσαν την τελευταία σύνθεση της Εθνικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπό τις οδηγίες φυσικά, του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Σε εκείνο το τουρνουά, ο «V-Span» μέτρησε κατά μέσο όρο, 14.3 πόντους, 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Στο Παρίσι ήρθε η στιγμή να… μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στους παίκτες.

σπανο_1.jpg

Αν και κρίνοντας από όσα είδαμε στο Προολυμπιακό τουρνουά, αυτή η Ελλάδα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα! Με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και όλους τους παίκτες να δίνουν και την… ψυχή τους στο παρκέ, όσο δύσκολα κι αν είναι τα παιχνίδια, η «Επίσημη Αγαπημένη» μπορεί ελεύθερα να ονειρεύεται!

Ο ρόλος του Σπανούλη άλλαξε σε αυτό το διάστημα των 16 ετών. Ο χρόνος άλλωστε, είναι αμείλικτος. Ποτέ δεν θα αλλάξει όμως, το πάθος του και η αγάπη του για το μπάσκετ! Και αυτό ακριβώς είναι που κάνει την διαφορά!

Παρίσι, ετοιμάσου, έρχεται η Ελλάδα! À bientôt!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0