Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

«Παρίσι βάλε γαλανόλευκα»: Ελλαδάρα για… φίλημα, πέταξε έξω την Κροατία και «έφυγε» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! (video)

«Παρίσι βάλε γαλανόλευκα»: Ελλαδάρα για… φίλημα, πέταξε έξω την Κροατία και «έφυγε» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! (video)

Η Ελλάδα είναι στο Παρίσι! Με μία «ψυχωμένη» εμφάνιση στο ΣΕΦ, η «Επίσημη Αγαπημένη» έστειλε την Κροατία… σπίτι της (07/07, 69-80) και έκλεισε εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά μετά το 2008! «Μαγικός» Καλάθης, «οδοστρωτήρας» Αντετοκούνμπο και ασταμάτητος Παπαγιάννης, για μία ομάδα που είναι πανέτοιμη για τα… φώτα της γαλλικής πρωτεύουσας!

Ήταν πολλά 16 χρόνια απουσίας. Στο «σπίτι» της όμως, δεν θα έχανε την ευκαιρία! Η Ελλάδα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Πάλεψε, το άξιζε και πήρε το εισιτήριο για το Παρίσι, μέσα στο… καυτό Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας!

Η Κροατία προσπάθησε, αλλά δεν στάθηκε ικανή να στερήσει το «όνειρο» από τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη! Η Εθνική μας ομάδα έστειλε την παρέα του Μάριο Χεζόνια πίσω στην πατρίδα της, επικράτησε με 80-69 (07/07) και ετοιμάζει βαλίτσες για την γαλλική πρωτεύουσα!

Ο Νικ Καλάθης ήταν ένας πραγματικός «μαέστρος» εντός του παρκέ. Τελείωσε το ματς με double-double, μετρώντας 14 πόντους και 11 ασίστ, ενώ σπουδαία, για άλλη μια φορά, ήταν και η εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, έχοντας 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ Υπερπολύτιμος και ο Γιώργος Παπαγιάννης, ιδίως στο πρώτο μέρος, με 19 πόντους και 5/8 τρίποντα!

Ξανά «διπλός» ήταν ο Ζούμπατς, με 19 πόντους και 13 ριμπάουντ, αλλά δεν αρκούσε, για να σταματήσει την «γαλανόλευκη» παρέα!

Όπως αναμενόταν, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά, με την αναμέτρηση να είναι ένα πραγματικό ντέρμπι. Ο Νικ Καλάθης μέτρησε 4 ασίστ ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης ξεκίνησε… καυτός πίσω από τη γραμμή των 6.75μ. και με δύο τρίποντα, έκανε το 18-17 υπέρ της Εθνικής, στο 8ο λεπτό.

Οι Κροάτες είχαν απάντηση στο τρίποντο του Λαρεντζάκη και με δύο βολές του Χεζόνια, έφεραν την απόλυτη ισορροπία, στο φινάλε της πρώτης περιόδου (22-22).

Από εκεί και πέρα όμως, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη πάτησαν εξαιρετικά στο παρκέ και με σπουδαίες άμυνες, κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα. Ο Γουόκαπ με λέι απ ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +8 (29-37), στο 16’, ενώ την σκυτάλη πήρε ο… άχαστος Παπαγιάννης, που με τρίποντο (4/4 σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού!) έγραψε το 40-33!

Με ένα 7-0 από 17’ έως το 19’, η Κροατία γύρισε άμεσα στο ματς (39-40), αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με σουτ μέσης απόστασης, και ο Παπανικολάου με σουτ τριών πόντων στο φινάλε του ημιχρόνου, έστειλαν την Εθνική στα αποδυτήρια στο +6 (39-45).

Γουόκαπ και Καλάθης έδωσαν γρήγορα «αέρα» εννέα πόντων στην Ελλάδα (41-50 στο 21’), με τον δεύτερο να… κόβει τη φόρα των Κροατών με νέο τρίποντο για το 55-48, πέντε λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Μάλιστα, ο Νικ δεν σταμάτησε εκεί, είχε πάρει… φωτιά και με άλλους πέντε συνεχόμενους πόντους, έστειλε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (50-60) στο 27’! Η Ελλάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο, έφτασε ακόμα και στους 14 και μπήκε στο τελευταίο μέρος, με διαφορά 13 πόντων (53-66).

Εκεί, η «Επίσημη Αγαπημένη» έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε. Διατηρήθηκε μπροστά σταθερά, με διψήφιους αριθμούς, ο «Greek Freak» βρήκε στόχο για το +12 (60-72) στα τέσσερα λεπτά για το φινάλε και ουσιαστικά, κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει.

Ο Παπαγιάννης με το πέμπτο του τρίποντο στο παιχνίδι, έδωσε τη… χαριστική βολή, κάνοντας το 75-62 στα 2’48’’, με την Ελλάδα να επικρατεί τελικά με 80-69 και να «κλειδώνει» την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-45, 53-66, 69-80

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0