Μόνο απλή υπόθεση δεν είναι δυνατό να χαρακτηριστεί η προετοιμασία των Αμερικάνων ιππέων, για τις επικείμενες αναμετρήσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, με την διαδικασία να παρομοιάζεται με «παζλ» και κάθε κομμάτι να χαρακτηρίζεται κομβικό για την ομαλή διεξαγωγή του εν λόγω αγωνίσματος.
Εννέα αθλητές των ΗΠΑ πρόκειται να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στους τρεις κλάδους ιππασίας, καθώς και τρεις αθλητές στο Παραολυμπιακό τουρνουά. Παρόλα αυτά, η τοποθέτηση μιας ομάδας σε μία τέτοιου είδους αναμέτρηση, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μία απλή διαδικασία.
Αρχικά, πέραν των πρωταγωνιστών, δηλαδή των αθλητών αλλά και των αλόγων, ακολουθεί μία ολόκληρη ομάδα, της οποίας ο συντονισμός είναι καίριος.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν επτά προπονητές, έξι «ηγέτες» της ομάδας, οι οποίοι διαχειρίζονται τις διαπραγματεύσεις, 16 άτομα που ασχολούνται αποκλειστικά με τη φροντίδα των αλόγων, ο πεταλωτής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις οπλές των αλόγων και για των χειρισμό των παπουτσιών τους, οι τέσσερις κτηνίατροι, οι δύο φυσιοθεραπευτές των ιπποειδών και ο φυσιοθεραπευτής των αγωνιζομένων.
Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς πως αναφερόμαστε αθροιστικά σε περισσότερους από 64 ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούσαν να φτάνουν ακόμη και στους 76, σε περίπτωση που δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός, εξαιτίας της πανδημίας.
Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως αρκετοί από τους Αμερικάνους κλήθηκαν να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδά τους, ενώ και η προετοιμασία τους έχει χαρακτηριστεί ανεπαρκής, όντες απόλυτα συνυφασμένοι με τους περιορισμούς της κυβέρνησης, οι οποίοι έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της σεζόν.
Άμεση συνέπεια του εν λόγω γεγονότος, αποτελεί η δυσκολία προσαρμογής στις συνθήκες των αναμετρήσεων, με την 64άμελη αποστολή των Αμερικάνων, να έχει αναλάβει και την ψυχολογική ανάταση των αθλητών, προκειμένου ο στόχος τους για διάκριση να στεφθεί από επιτυχία.
Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr