Μουντιάλ 2022

Μέσι και Γιορίς «έγραψαν» ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, από το πρώτο... δευτερόλεπτο του τελικού!

Μέσι και Γιορίς «έγραψαν» ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, από το πρώτο... δευτερόλεπτο του τελικού!
Τα ονόματα των Λιονέλ Μέσι και Ούγκο Γιορίς «γράφτηκαν» με... χρυσά γράμματα στο βιβλίο ιστορίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ρεκόρ με τη... σέντρα στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου; Κι όμως, οι Λιονέλ Μέσι και Ούγκο Γιορίς τα κατάφεραν, απευθείας με το ξεκίνημα της αναμέτρησης ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία (18/12)!

Ο καθένας τους «έγραψε» μία νέα κορυφή στην ιστορία της διοργάνωσης, «εκθρονίζοντας» δύο μεγάλους σταρ της Γερμανίας.

Αρχικά, ο Λιονέλ Μέσι κατέγραψε την 26η συμμετοχή του σε Μουντιάλ κι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό. Πλέον, απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη σχετική λίστα, αφήνοντας στη 2η θέση τον Λόταρ Ματέους, που ήταν μόνος-πρώτος με 25, από τα προημιτελικά του 1998 κι έπειτα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ούγκο Γιορίς κατέγραψε την 20η συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο κι έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του θεσμού, που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό. Παράλληλα, ξεκίνησε τον τελικό με το περιβραχιόνιο της Γαλλίας στο χέρι κι έγινε ο 2ος γηραιότερος αρχηγός εθνικής ομάδας (35 ετών και 357 ημερών) σε τελικό Μουντιάλ, μετά τον Ντίνο Τζοφ, εν έτει 1982 (40 ετών, 133 ημερών).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης