Μουντιάλ 2022

Κιλιάν Εμπαπέ: Τα νούμερά του, αφήνουν… έτη φωτός πίσω τους Μέσι και Ρονάλντο! (video)

Κιλιάν Εμπαπέ: Τα νούμερά του, αφήνουν… έτη φωτός πίσω τους Μέσι και Ρονάλντο! (video)

Πολλές συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το… μύθο του Κιλιάν Εμπαπέ και μέχρι που, μπορεί αυτός να φτάσει. Οι συγκρίσεις με τους GOAT της προηγούμενης (μισής) γενιάς, Μέσι και Ρονάλντο δίνουν και παίρνουν όμως στα απλά μαθηματικά δεν υπάρχουν αμφιταλαντεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι σαφές και οι αριθμοί αμείλικτοι.

Σχετικά Άρθρα

Είναι κάποιες χρονολογίες που αποτελούν ορόσημο για τον αθλητικό βίο και όχι μόνο, ενός ολάκερου έθνους. Πως ήταν το 1992 για τη Δανία και το 2004 για τα ημάς; Κάπου ανάμεσα ήταν η σειρά της Γαλλίας ή αν προτιμάτε του Ζιντάν και της παρέας του, να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω της. Και όπως αρμόζει σε ένα αξιομνημόνευτο έτος, πρέπει να έχει και το ανάλογο φινάλε. Και το 1998, το ποδόσφαιρο της Γαλλίας το είχε, έστω κι’ αν δεν το ήξερε τότε.

Ο μελλοντικός αστέρας των «τρικολόρ», Κιλιάν Εμπαπέ, βλέπει για πρώτη φορά το φως του ηλίου λίγες ημέρες πριν αλλάξει η σελίδα σε μία από τις ενδοξότερες στιγμές της γαλλικής ιστορίας, πάντοτε στον τομέα των σπορ. Ο ίδιος όμως φρόντισε να πάρει την απαιτούμενη λάμψη από εκείνη την αρμάδα που κατέκτησε τον κόσμο και τα κατορθώματά του, «μιλούν» από μόνα τους.

Λίγο πριν κλείσει λοιπόν τα 24, ο Εμπαπέ έχει ήδη στη συλλογή του ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας μάλιστα σημαντική συνεισφορά στην κατάκτηση αυτού και αρκετές ακόμα ατομικές και όχι μόνο διακρίσεις. Και όπως τόνισε και ο ίδιος μετά το νέο του σόου κόντρα στην Πολωνία, στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ βρίσκεται για να βοηθήσει τη χώρα του να διατηρηθεί στο πάνθεον και όχι για τα δικά του επιτεύγματα/υστεροφημία. Ωστόσο τα… νούμερα πιέζουν για το αντίθετο και όταν μάλιστα στην εξίσωση μπαίνουν οι Μέσι και Ρονάλντο, η συζήτηση «φουντώνει».

Μετά τη… ντοπιέτα λοιπόν απέναντι στον Λεβαντόφσκι και την παρέα του το απόγευμα της Κυριακής (4/12), ο Εμπαπέ έφτασε τα 250 γκολ σε 360 επαγγελματικούς αγώνες. Πόσους χρειάστηκαν όμως οι Μέσι και Ρονάλντο γι’ αυτό το milestone; Η απάντηση βρίσκεται στις 379 και 510 αναμετρήσεις αντίστοιχα. Κι’ αν οι δυο τους ξεπέρασαν τα 800 στη… δύση καριέρας τους, τότε ο Γάλλος είναι μαθηματικώς βέβαιο, με την προϋπόθεση ότι θα χαίρει άκρας υγείας και θα πατά με την ίδια δίψα το χορτάρι, ότι θα το πράξει γρηγορότερα.

Μπορεί να μην έχει την δεξιοτεχνία και πολύ περισσότερο τις κοφτές κινήσεις του «Pulga» που τον κάνουν πέρα για πέρα απρόβλεπτό. Ή την υπερφυσική σωματική διάπλαση του Κριστιάνο και το αδιανόητο άλμα του. Παρόλα αυτά έχει το… χάρισμα και την αίγλη του 1998.

Συνοψίζοντας, το κατά πόσο θα βάλει το όνομά του δίπλα στα «ιερά τέρατα» του αθλήματος, θα… φανεί στο χειροκρότημα. Αυτά που θα κοσμούν το παλμαρέ του στο φινάλε, είναι που θα τον… τοποθετήσουν και η ταυτόχρονη ύπαρξη και «άνθιση» του Έρλινγκ Χάαλαντ, μόνο καλό μπορεί να του κάνει. Άλλωστε, όπως έχει εννοηθεί πολλές φορές και έχουν συνηγορήσει και οι ίδιοι, Μέσι και Ρονάλντο έφτασαν τόσο μακριά γιατί ο ένας είχε να ανταγωνιστεί τον άλλο. Ωστόσο ένα είναι το δεδομένο και δε χωράει η παραμικρή αμφιβολία περί τούτου. Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν έρχεται, είναι ήδη εδώ και διεκδικεί να γίνει back-to-back Παγκόσμιος πρωταθλητής, πριν καν κλείσει τα 24 του.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports,gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης