Μια Φώτο μια Ιστορία

Μαϊκόν - Μουρίνιο: Μια ιστορία που ξεκίνησε στη Φλωρεντία και χάρη σε μια «ντοπιέτα» ολοκληρώθηκε στο Ρίο! (video)

Μαϊκόν - Μουρίνιο: Μια ιστορία που ξεκίνησε στη Φλωρεντία και χάρη σε μια «ντοπιέτα» ολοκληρώθηκε στο Ρίο! (video)

Μέχρι που είναι ικανός να φτάσει ένας ποδοσφαιριστής του Ζοζέ Μουρίνιο για να πάει… διακοπές; Η ιστορία του Μαϊκόν απαντάει σε αυτό το ερώτημα με έναν όμορφο τρόπο. 

Γράφει ο Βαγγέλης Τερζής

Είναι Δεκέμβριος του 2008, η Ίντερ του Μουρίνιο έχει αρχίσει να διαπρέπει και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη συστηθεί στο κοινό των Μιλανέζων. Στόχος του, όπως κάθε φορά άλλωστε, να νικάει πάντα και να κατακτάει τρόπαια. 

Στις 20 Δεκεμβρίου η Ίντερ φιλοξενήθηκε από την Σιένα στο «Αρτέμιο Φράνκι» για τη 17η αγωνιστική της Serie A. O Ζοζέ Μουρίνο έδωσε στη δημοσιότητα αρκετό καιρό μετά, μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ. 

«Θυμάμαι ένα παιχνίδι με την Σιένα. Μου είχαν πει ότι ο Μαικόν δέχονταν πάντα μια πέμπτη κίτρινη κάρτα πριν τα Χριστούγεννα ώστε να τιμωρούνταν και να έφευγε στην Βραζιλία να περάσει τις διακοπές. Τον προειδοποίησα ότι δεν θα ανεχόμουν κάτι τέτοιο, αν δέχονταν κίτρινη δεν θα πήγαινε πουθενά. 

Με ρώτησε αν μπορούσε να πάει στην περίπτωση που θα έβαζε γκολ. Του απάντησα ότι μόνο με δύο θα έφευγε. Σε εκείνο το παιχνίδι τελικά σκόραρε δύο φορές, έβγαλε την φανέλα για να πανηγυρίσει, δέχθηκε κίτρινη κάρτα και μετά έφυγε για διακοπές. Του έδωσα ακόμη μια βδομάδα άδειας», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός όταν αναφέρθηκε στην ιστορία του αγώνα. 

Ο Βραζιλιάνος μπακ πέρασε έξι χρόνια της καριέρας του στους «Νερατζούρι» από το 2006 έως το 2012, κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα,  δύο Coppa Italia, καθώς και ένα Champions League. Έκανε 249 εμφανίσεις στην Ίντερ, σκοράροντας 20 γκολ και μοιράζοντας 50 ασίστ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0