Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν ο «Βασιλιάς» των κρίκων πήρε το χάλκινο στην Κίνα! (video)

tags :
Όταν ο «Βασιλιάς» των κρίκων πήρε το χάλκινο στην Κίνα! (video)

Σαν σήμερα το 1999 ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Κίνα. 

Στις 16 Οκτωβρίου του 1999 ο Δημοσθένης Ταμπάκος βρέθηκε στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής που έγινε στην Κίνα και έκανε όλη την Ελλάδα υπερήφανη. Ο «Βασιλιάς» των κρίκων και ίνδαλμα του Λευτέρη Πετρούνια είχε πάει στο Παγκόσμιο με σκοπό ένα μετάλλιο. 

 Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε λάβει μέρος στον τελικό των κρίκων και κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση αφού το πρόγραμμά του συγκέντρωσε 9.712 βαθμούς.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Κινέζος, Ντονγκ Ζενγκ με 9.775. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε με 9.737 πόντους ο Ούγγρος, Σιλβέστερ Τσολάνι. 

Θυμηθείτε το πρόγραμμά του:


Έχει κατακτήσει στο ίδιο αγώνισμα το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (Λος Άντζελες 2003), καθώς και το χρυσό μετάλλιο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Βρέμη 2000, Λιουμπλιάνα 2003).

Το 1997 μια πρωτότυπη κίνηση στους κρίκους, η μετάβαση από τον σταυρό, στον ανάποδο σταυρό με τεντωμένο σώμα, χωρίς τη μεσολάβηση κάθετης στήριξης αποτέλεσε μια νέα πρόταση για το αγώνισμα σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2000, παρουσίασε δύο νέες ασκήσεις που αργότερα καταγράφηκαν στον κώδικα βαθμολογίας της FIG (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής) ως ασκήσεις Tabakos και Tabakos II.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0