Μια Φώτο μια Ιστορία

Νεοκλής Αβδάλας: Πριν ξεκινήσει να «σπάει» ρεκόρ στη GBL είχε... γράψει ήδη ιστορία στη EuroLeague! (video)

Νεοκλής Αβδάλας: Πριν ξεκινήσει να «σπάει» ρεκόρ στη GBL είχε... γράψει ήδη ιστορία στη EuroLeague! (video)

Το «φαινόμενο» Νεοκλής Αβδάλας συνεχίζει να «σπάει» τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο, στη Stoiximan Basket League. Ωστόσο, ο γκαρντ του Περιστερίου είχε ήδη ξεκινήσει να... γράφει ιστορία στη EuroLeague!

 

Βραδιά καριέρας ήταν για τον Νεοκλή Αβδάλα αυτή απέναντι στον Πανιώνιο την Κυριακή (13/10). Ο γκαρντ του Περιστερίου πραγματοποίησε μία τρομερή εμφάνιση, καταφέρνοντας μέσα σε μόλις 17.5 λεπτά να «σπάσει» πέντε προσωπικά ρεκόρ!

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος γκαρντ, όσα λεπτά έμεινε στο παρκέ απέναντι στον «Ιστορικό»,πραγματοποίησε τις καλύτερες επιδόσεις του σε πόντους, εύστοχες βολές ,τρίποντα, κλεψίματα και αξιολόγηση.

Κι όμως, ο Νεοκλής Αβδάλας πριν αρχίσει να «σπάει» τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο είχε... γράψει ιστορία στη EuroLeague!

Το ημερολόγιο έδειχνε 10 Δεκεμβρίου του 2021, μία μέρα η οποία θα μείνει για πάντα «χαραγμένη» στο μυαλό του πιτσιρικά, καθώς έκανε το ντεμπούτο του, αλλά και σκόραρε τους πρώτους του πόντους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ως παίκτης του Παναθηναϊκού κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να γράψει ιστορία στη EuroLeague.

Ο νεαρός γκαρντ έπαιξε σε ηλικία 15 ετών, 10 μηνών και έξι ημερών, με αποτέλεσμα τα «σπάσει» του ρεκόρ του Γιάννη Καραμαλέγκου, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε ηλικία 16 ετών, έναν μήνα και 23 ημερών, με την ομάδα του «τριφυλλιού».

Τα ρεκόρ όμως, του πρώην παίκτη της Καρδίτσας, δεν σταμάτησαν εκεί εκείνη την βραδιά!

Παράλληλα, έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος κρατούσε τα πρωτεία, μέχρι τότε. 



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0