Μια Φώτο μια Ιστορία

Σαν να… χτυπούσε και η καρδιά του φίλου του μαζί, για να κατακτήσει ο Ινιέστα τον κόσμο!

Σαν να… χτυπούσε και η καρδιά του φίλου του μαζί, για να κατακτήσει ο Ινιέστα τον κόσμο!

Θα άλλαζε την κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου για να έχει πάλι κοντά του τον Χάρκε, είναι σίγουρο. Αφού αυτό δε γινόταν, ο Αντρές Ινιέστα φρόντισε να τον έχει «πάνω» του. Και αυτός του έδωσε την πιο σημαντική ώθηση για την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2010!

Ο Αντρές Ινιέστα, ο θρύλος της εθνικής Ισπανίας και το «διαμάντι» στο κέντρο της Μπαρτσελόνα, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το χορτάρι, τερματίζοντας την επί 22 χρόνια λαμπρή του καριέρα.

'Οσα έζησε στα γήπεδα θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη κάθε ποδοσφαιρόφιλου, που μεγάλωσε βλέποντας τον Ισπανό να «σαρώνει» τα γήπεδα. Πολλές οι εικόνες του Ινιέστα στο αγωνιστικό χώρο, με τη μπάλα στα πόδια, να κάνει τα… κόλπα του και να μαγεύει με τις ικανότητές του.

Από τις πιο δυνατές στιγμές για τον ίδιο, που αξίζει να θυμηθούμε, ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, όταν και σκόραρε κόντρα στην Ολλανδία, το γκολ που έδωσε τον τίτλο στη Ισπανία.

Το ματς είχε οδηγηθεί στην παράταση, έπειτα από τη «λευκή» ισοπαλία και το χρονόμετρο έδειχνε 116 λεπτά, όταν η μπάλα φτάνει στον Ινιέστα, από τον Φάμπρεγας, και με ένα κοντρόλ κάνει το τέλειο σουτ για να βρει τα δίχτυα της αντιπάλου.

Ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που οι Ίβηρες ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου, πράγμα που κάνει ακόμα πιο αξέχαστη την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Για τον Ινιέστα αυτό το γκολ σήμαινε πολλά περισσότερα. Όταν σκόραρε πανηγύρισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Έβγαλε τη φανέλα του κι από μέσα ξεπρόβαλλε η μπλούζα με τα εξής λόγια:

«Ο Ντάνι Χάρκε θα είναι για πάντα μαζί μας»

 

Ο Ντάνι Χάρκε, ο παιδικός φίλος του Αντρές από τις μικρές εθνικές της Ισπανίας, έχασε τη ζωή του ξαφνικά, ένα χρόνο νωρίτερα. Σε ηλικία μόλις 26 ετών, έπαθε καρδιακή ανακοπή, ενώ βρισκόταν στη Φλωρεντία για την καλοκαιρινή προετοιμασία με την Εσπανιόλ, την ομάδα για την οποία αγωνίστηκε σε ολόκληρη την καριέρα του. 

O χαμός του Χάρκε στοίχησε πολύ στον Ινιέστα, που πάλεψε μέχρι και με κατάθλιψη, αλλά βγήκε νικητής και θα έχει να μνημονεύει για πάντα τον καλό του φίλο και συμπαίκτη, που έφυγε τόσο γρήγορα και άδικα από τη ζωή.



Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0