Μια Φώτο μια Ιστορία

Η απομυθοποίηση του Λανς Άρμστρονγκ

Η απομυθοποίηση του Λανς Άρμστρονγκ

Το 2005 κατακτά τον 7ο συνεχόμενο τίτλο τερματίζοντας πρώτος στον γύρο της Γαλλίας. Επτά χρόνια αργότερα, ο μύθος του Λανς Άρμστρονγκ καταρρίπτεται μια για πάντα…

Ο 33χρονος Λανς Άρμστρονγκ κατέκτησε τον 7ο συνεχόμενο τίτλο του (1999-2005) αφού τερμάτισε πρώτος στον 92ο Tour de France.

Ωστόσο η ιστορία δεν τελειώνει εκεί ούτε έχει... happy end για τον 33χρονο, ο οποίος παραδέχτηκε ότι όλες του οι διακρίσεις ήταν αποτέλεσμα ντόπινγκ και η εικόνα του διαλύθηκε για πάντα.

Ο Λανς Άρμστρονγκ ο οποίος μετά την έβδομη διαδοχική του νίκη στον γύρο της Γαλλίας ανήγγειλε την αποχώρηση του από τον επαγγελματικό αθλητισμό, νομίζοντας ότι έκλεισε αυτό το κεφάλαιο της ζωής του… ας πούμε με έναν όμορφο τρόπο.

Τα πάντα άλλαξαν όμως για τον 33χρονο, όταν η καριέρα του πήρε άλλη τροπή.

Το 2012 αποκαλύφθηκε ότι όλα όσα είχε κατακτήσει ήταν αποτέλεσμα ντόπινγκ.

Μετά από αυτή τη δήλωση η Διεθνής Ομοσπονδία ποδηλασίας τον τιμώρησε με την αφαίρεση όλων την τίτλων του, συμπεριλαμβανομένου και των 7 νικών στο γύρο της Γαλλίας.

Μετά από την παραδοχή του ότι έκανε πράγματι χρήση απαγορευμένων ουσιών η ομοσπονδία προχώρησε και στον ισόβιο αποκλεισμό του από το άθλημα.

Με έναν τέτοιο, άδοξο τρόπο, τελειώνει ένας μύθος για έναν άνθρωπο, που κάποια στιγμή, όλοι θαύμασαν...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0