Μια Φώτο μια Ιστορία

Ραφαέλ Βαράν: Μια μεταγραφή που ξεσήκωσε μια ολόκληρη πόλη και τελικά άντεξε... 23 λεπτά!

Ραφαέλ Βαράν: Μια μεταγραφή που ξεσήκωσε μια ολόκληρη πόλη και τελικά άντεξε... 23 λεπτά!

Όσο ξαφνική ήταν η ανακοίνωση της απόκτησής του από την Κόμο, άλλο τόσο ήταν και η απόφαση του Ραφαέλ Βαράν να «κρεμάσει τα παπούτσια του». Και κάπως έτσι, η δημοσίευση με το πρόσωπό του ως νέο μέλος των «λαριάνι» κοντράρει σε δημοτικότητα την είδηση της συνταξιοδότησής του.

Ποιος θα το περίμενε, λίγους μήνες πριν, όταν η «νεοφώτιστη» Κόμο ανακοίνωσε την απόκτηση του Ραφαέλ Βαράν ότι θα τον έβλεπε να αγωνίζεται μόνο 23 λεπτά;

Ο Γάλλος αμυντικός, μετά από μία τριετία στην Premier League και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και μία δεκαετία στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου και σήκωσε τέσσερα Champions League, είπε το «ναι» στον Σεσκ Φάμπρεγας και υπέγραψε διετές συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και οψιόν μέχρι το 2027. Πρόκειται για μια μεταγραφή που έκανε τα social media να πάρουν «φωτιά», όχι μόνο από τους φιλάθλους της Κόμο, αλλά και από τους λάτρεις του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ο ενθουσιασμός για τον 31χρονο αμυντικό δεν κόπασε ούτε με τις μεταγραφικές… βόμβες που ακολούθησαν. Κάθε αγωνιστική που περνούσε, στο μυαλό όλων των φίλων της Κόμο, επικρατούσε η στιγμή που θα τον δουν να αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας τους.

Πως και πως περίμεναν τη μέρα που θα επέστρεφε ο Γάλλος στο γήπεδο, όντας τραυματίας πριν την έναρξη της σεζόν, θα στεκόταν «βράχος» στην άμυνα και θα βοηθούσε με τις ικανότητές του το σύνολο του Φάμπρεγας σε μια δύσκολη και άκρως ανταγωνιστική Serie A, ώστε να παραμείνει στην κατηγορία.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να γράψουν μια πολύ όμορφη ιστορία, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην ιστορική ομάδα της Κόμο, η οποία επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας μετά 21 χρόνια.

Όμως η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να κλείσει την καριέρα του στα 31 του χρόνια, ενώ αγωνίστηκε στον ιταλικό σύλλογο μόλις 23 λεπτά. Οι χιλιάδες αντιδράσεις που πήρε η ανακοίνωση της μεταγραφής του, που ίσως να αποτέλεσαν και ρεκόρ για την Κόμο, μετατράπηκαν σε απογοήτευση. Και η σπουδαία καριέρα του, τερματίστηκε απότομα, αφού κι ο ίδιος κατάλαβε ότι οι τραυματισμοί δεν θα... έφευγαν από το πλάι του, έχοντας συνηθίσει να ζει μαζί τους μέσα στα χρόνια.

Η αναμέτρηση με τη Σαμπντόρια για το Κύπελλο Ιταλίας, αποτέλεσε το ντεμπούτο του Βαράν με την Κόμο και το φινάλε του στο χορτάρι, αφού ο ίδιος θέλησε να λήξει την ποδοσφαιρική του καριέρα ως κατακτητής του Κυπέλλου Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2024.

Είναι λογικό, λοιπόν, να προκαλεί έκπληξη και απογοήτευση στο κοινό, το ότι μια τόσο πολυσυζητημένη μεταγραφή, πήρε μόνο 23 λεπτά συμμετοχής.

Πάντως, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Ραφαέλ Βαράν σε μη αγωνιστικό ρόλο στην Κόμο, καθώς αποτελεί μέρος ενός μακροπρόθεσμου πλάνου για τον σύλλογο.

Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0