Μια Φώτο μια Ιστορία

Ένας στην Κάρντιφ, ένας στην ΑΕΚ και η ενδεκάδα της Σκόντα Ξάνθης στην «γκολάρα» του Ντιε, αποσύρθηκε! (video)

Ένας στην Κάρντιφ, ένας στην ΑΕΚ και η ενδεκάδα της Σκόντα Ξάνθης στην «γκολάρα» του Ντιε, αποσύρθηκε! (video)
Έχουν περάσει 11 χρόνια από το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Skoda Ξάνθης. Μόνο οι 2/11 που βρίσκονταν στο αρχικό σχήμα, αγωνίζονται ακόμα. 
Γράφει ο Βαγγέλης Τερζής

Έχουν περάσει 11 χρόνια από το τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της Skoda Ξάνθης για τα προκριματικά του Europa League της σεζόν 2013/14. Από εκείνο το παιχνίδι έχουν αλλάξει πολλά. Η ενδεκάδα που είχε παρουσιαστεί στο γήπεδο για τους γηπεδούχους έχει μόνο δύο παίκτες που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία. 

Στο παιχνίδι ενάντια στη Σταντάρι Λιέγης η ομάδα που είχε αγωνιστεί κόντρα στους Βέλγους ήταν η εξής: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Ντιέ.

Εκείνο το βράδυ οι Ακρίτες ηττήθηκαν με 2-1 από τη Σταντάρ, με τον Σερζ Ντιε να σκοράρει για τελευταία φορά στην καριέρα του με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, κάνοντας το 1-1. 



Σε εκείνη την ενδεκάδα αγωνιζόταν βασικός ο Πέτρος Μάνταλος, σε ηλικία 22 ετών τότε, αλλά και ο Δημήτρης Γούτας, σε ηλικία 20 ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2014 ο Μάνταλος πήρε τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Όσον αφορά τον Γούτα, ο Έλληνας σέντερ μπακ, αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Κάρντιφ, συμπαίκτης του Μανώλη Σιώπη και έχει περάσει από οκτώ ομάδες συνολικά στην καρίερα του. 

Φυσικά, εκείνη την εποχή η ομάδα της Ξάνθης είχε το ποιοτικότερο ρόστερ στην ιστορία του συλλόγου, που δυστυχώς δεν συνέχισε την ανοδική πορεία. Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει ονομασία και αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα με στόχο την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες, ως ΑΟ Ξάνθη. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0