Μια Φώτο μια Ιστορία

Η Μίλαν κέρδισε την Ίντερ και της… απάντησε ακριβώς 150 ημέρες μετά: «Το κόρνερ μας, η σημαία μας, το γήπεδό μας!»

Η Μίλαν κέρδισε την Ίντερ και της… απάντησε ακριβώς 150 ημέρες μετά: «Το κόρνερ μας, η σημαία μας, το γήπεδό μας!»

Ένα γήπεδο, δύο ομάδες. Μίλαν και Ίντερ στο Ντέρμπι ντε λα Μαντονίνα, δε μάχονται απλά για τη νίκη, αλλά για ολόκληρη την πόλη. Και το Μιλάνο βάφτηκε «κόκκινο» στην 5η αγωνιστική της Serie A, με τους Φοφανά, Λεάο και Έιμπραχαμ να κάνουν ξεκάθαρο ποιος κάνει… κουμάντο στο «Σαν Σίρο»!

Πέρασαν μόνο πέντε μήνες από την τελευταία αναμέτρηση της Ίντερ με τη Μίλαν. Τότε ήταν πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν και η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι πανηγύρισε, όχι μόνο τη νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό της, αλλά και την κατάκτηση του 20ου Σκουντέτο στην ιστορία της.

Πόσο δύσκολο μπορεί να ήταν αυτό για έναν «ροσονέρο»; Πάρα πολύ. Ειδικά όταν βλέπεις τον Μάρκους Τουράμ, μία από τις καλύτερες και πιο πετυχημένες μεταγραφές των «νερατζούρι», να βγάζει τη φανέλα του και να την κάνει… λάβαρο πάνω στο σημαιάκι του κόρνερ με το έμβλημα της ομάδας σου.

Μεταφερόμαστε 150 μέρες μετά. Αυτή τη φορά στην 5η αγωνιστική της Serie A, στο ίδιο γήπεδο, με άλλη γηπεδούχο. Το περσινό 2-1 υπέρ της Ίντερ, γράφτηκε ξανά στις γιγαντοοθόνες του Μεάτσα, για να βάψει το Μιλάνο «κόκκινο» για χάρη της Μίλαν.

Και ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει τον Φοφανά στο σημείο του κόρνερ. Έπρεπε να πάρει… εκδίκηση! Και το έκανε. Γιατί ο Γάλλος θυμήθηκε την κίνηση του συμπατριώτη του. Έβγαλε, λοιπόν, τη φανέλα του και την πέρασε από το σημαιάκι με το σήμα της Ίντερ. Μπορεί τότε να αγωνιζόταν στη Μονακό, όμως πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας του Φονσέκα.

Μαζί του στο «κόλπο» ήταν και ο Λεάο με τον Έιμπραχαμ, θέλοντας να δείξουν στους ηττημένους ότι η πόλη είναι «ροσονέρα»!

Το Ντέρμπι του Μιλάνο έχει πάντα μία ιστορία να πει. Στην προκειμένη περίπτωση ένα σερί έσπασε και η Μίλαν θριάμβευσε ξανά, έπειτα από δύο χρόνια και έξι συνεχόμενες ήττες κόντρα στην Ίντερ.

Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0