Μια Φώτο μια Ιστορία

Η «επανάσταση» των Λεάο και Ερναντές, τα… νερά και μια κόντρα που μπαίνει πάνω απ’ το καλό της Μίλαν!

Η «επανάσταση» των Λεάο και Ερναντές, τα… νερά και μια κόντρα που μπαίνει πάνω απ’ το καλό της Μίλαν!

Όταν ξεκινάς… στραβά στο πρωτάθλημα δύσκολα θα ακολουθήσεις αντιστρόφως ανάλογη πορεία στην Ευρώπη. Κάπως έτσι, θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τη φετινή Μίλαν, μετά και την ήττα της από τη Λίβερπουλ στο Champions League. Και είχαμε καταλάβει πως κάτι τέτοιο θα συμβεί. Ξεχάσατε, άλλωστε, τα σχόλια που είχαν κάνει την εμφάνισή τους μετά τις φωτογραφίες με τα νερά, του Λεάο και του Ερναντές;

Τα προβλήματα για τη Μίλαν άρχισαν να φαίνονται στα τέλη Αυγούστου, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη Λάτσιο για την τρίτη αγωνιστική. Εκείνη η ισοπαλία κρύβει πίσω της μια ιστορία που εξηγεί πολλά και κυρίως την… κατηφόρα που έχει πάρει ο σύλλογος από την αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς.
Τι συνέβη, όμως, στο Ολίμπικο;

Ο προπονητής επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Λεάο και Ερναντές, ως κάποιο statement προς τους υπόλοιπους παίκτες, κάτι που λογικά δεν του βγήκε, κρίνοντας από το αποτέλεσμα.

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης, η Μίλαν κέρδιζε 1-0. Στο δεύτερο μέρος, και αφού οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ, οι δύο παίκτες πέρασαν αλλαγή και συνεργάστηκαν για το γκολ της ισοφάρισης, παίρνοντας έτσι και τον βαθμό. Στο cooling break, οι Λεάο και Ερναντές δεν πήγαν στον πάγκο, αλλά ακριβώς στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, κάτι που παρατήρησε πολύς κόσμος και σχολιάστηκε αρκετά.

Μετά το παιχνίδι, σε δηλώσεις του στα ιταλικά Μέσα, ο διευθύνων σύμβουλος της Μίλαν, Τζόρτζιο Φουρλάνι, είπε: «Μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε όλο τον οργανισμό ότι δόθηκε τόση σημασία στο γεγονός».

Κι όμως είναι κάτι πρωτοφανές. Πως θεωρείται φυσιολογικό οι δύο αστέρες της ομάδας να πηγαίνουν από την άλλη πλευρά του γηπέδου, αγνοώντας τον προπονητή, σε μία στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπου μπορεί να δώσει οδηγίες, εκτός του ημιχρόνου;

Ο Ερναντές ρωτήθηκε για το συμβάν δίνοντας την εξής απάντηση: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα, με τον Ράφα είμαστε πάντα μαζί με την ομάδα. Απλά μόλις είχαμε μπει και δεν χρειαζόμασταν το cooling break».

Ποιος τον πίστεψε άραγε; Γιατί όλοι κατάλαβαν ότι κάτι τέτοιο σαφώς δεν ισχύει. Τι έκανε λοιπόν ο Ερναντές με τον Λεάο στην άλλη πλευρά του γηπέδου; Έπιναν νερό! Και ο νοών νοείτω…

Προφανώς, πρόκειται για το δικό τους statement στην επιλογή του Φονσέκα να τους αφήσει στον πάγκο για παραπάνω από ένα ημίχρονο.

Παρόλα αυτά, η δήλωση των δύο παικτών ήρθε με το γκολ που πέτυχαν δύο λεπτά αφού πέρασαν στον αγώνα, για την ισοφάριση και το τελικό σκορ (2-2). Αντίστοιχα, στην επόμενη αναμέτρηση, με αντίπαλο τη Βενέτσια, βρέθηκαν και οι δύο στο αρχικό σχήμα και πέτυχαν μάλιστα το πρώτο από τα τέσσερα τέρματα στο 2ο λεπτό.

Το προφανές πάντως είναι, σύμφωνα και με την πορεία της Μίλαν σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, ότι υπάρχουν πολλά θέματα που ο Φονσέκα δε μπορεί να διαχειριστεί. Ανάμεσα σε αυτά τα προβλήματα είναι και οι Λεάο και Ερναντές. Μπορεί οι δύο παίκτες να μην είναι πάνω από τον σύλλογο, λόγω του μεγέθους του, αλλά σίγουρα είναι πάνω από τον προπονητή.

Πέρασε στα πολύ ψιλά γράμματα η στάση τους στην τρίτη αγωνιστική της Serie A και όπως φαίνεται τα αποδυτήρια τους ανήκουν. Δεδομένης της ήττας από τη Λίβερπουλ στο πρώτο ματς του Champions League, αλλά και της σημασίας που θα έχει το ντέρμπι με την Ίντερ στις 22/09, το μέλλον του Πορτογάλου τεχνικού κρέμεται σε μία… κλωστή.

Ας σταθούμε, όμως, στα σημαντικά. Τελικά διψούσαν οι Λεάο και Ερναντές;


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0