Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Κριστιάνο επιστρέφει στη Γιουνάιτεντ, αλλά όλα τα ωραία είχαν ήδη τελειώσει… (video)

Ο Κριστιάνο επιστρέφει στη Γιουνάιτεντ, αλλά όλα τα ωραία είχαν ήδη τελειώσει… (video)
31 Αυγούστου 2021: Το Μάντσεστερ χαμογελά ξανά! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφασίζει να γυρίσει στην αγαπημένη του Γιουνάιτεντ. Εκεί όπου ωρίμασε, μεγαλούργησε, θαυμάστηκε, κατέκτησε τίτλους. Η… όρεξη στις τάξεις των «κόκκινων διαβόλων» άνοιξε, αλλά η πείνα θα έμενε ανικανοποίητη.

Καλοκαίρι του 2021. Ο κύκλος του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους είχε ολοκληρωθεί. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του παρέμενε μυστήριο. Οι φήμες πολλές. Οι ομάδες που ενδιαφέρονταν για την απόκτηση του ακόμα περισσότερες. Η Μάντσεστερ Σίτι, στον… τελευταίο γύρο της μεταγραφικής περιόδου, έμοιαζε να κερδίζει την κούρσα. Όμως, «όταν η καρδιά μιλάει, το μυαλό το θεωρεί μεγάλη απρέπεια να φέρει αντίρρηση».

Έτσι και για τον CR7. Στις 31 Αυγούστου του 2021, η επιστροφή του στους «κόκκινους διαβόλους» ήταν γεγονός. Η «γαλάζια» πλευρά του Μάντσεστερ έχασε στο… νήμα και οι φίλαθλοι της Γιουνάιτεντ, μετά από καιρό, ένιωσαν ότι μπορούν να χαμογελάσουν και πάλι.

Κατά την πρώτη θητεία του Πορτογάλου σούπερ σταρ στον σύλλογο, υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, προσέθεσαν στη συλλογή κάθε διαθέσιμο τρόπαιο. Champions LeaguePremier LeagueFA Cup και Λιγκ Καπ ΑγγλίαςCommunity Shield και Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

Οι «οιωνοί» στο Μάντσεστερ ήταν οι καλύτεροι δυνατοί και οι οπαδοί ευελπιστούσαν για την επιστροφή της Γιουνάιτεντ στην κορυφή. Εκεί όπου είχε συνηθίσει να βρίσκεται, όσο ο θρυλικός Σκωτσέζος προπονητής καθόταν στο «τιμόνι».

Ο Κριστιάνο, ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Ο «αέρας» που έφερε μαζί του στο Ολντ Τράφορντ δεν στάθηκε ικανός να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την οδήγησε σχεδόν μόνος του, με 6 γκολ σε 7 αγώνες, ως τη φάση των «16». Αλλά μέχρι εκεί.

Κατά την πρώτη του σεζόν μετά την επιστροφή, βρήκε δίχτυα 24 φορές σε 38 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Το φινάλε της Premier League, βρήκε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Άλλη μία φορά που θα βρισκόταν μακριά από το Champions League. Κάπου εκεί, το γυαλί άρχισε να «ραγίζει».



Αυτό τελικά θα έσπαγε λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβριο. Η συνέντευξη του Ρονάλντο στον Πιρς Μόργκαν, όπου ουσιαστικά εξαπέλυσε επίθεση κατά των «κόκκινων διαβόλων» και του Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος είχε αναλάβει την τεχνική της ηγεσία το καλοκαίρι του 2022, θα οδηγούσε στην άμεση λύση του συμβολαίου του. Έγινε έτσι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που συμμετείχε σε Παγκόσμιο Κύπελλο και σκόραρε, δίχως να ανήκει σε κάποιον σύλλογο, μετά από τον Αλμπέρτο Ταραντίνι.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Η Σαουδική Αραβία και η Αλ Νασρ κέρδισαν την υπογραφή του Πορτογάλου, ξεκινώντας ένα… κύμα «μετανάστευσης» ποδοσφαιριστών από την Ευρώπη στη Μέση Ανατολή. Ο Κριστιάνο ήθελε να πετύχει ξανά στη Γιουνάιτεντ. Ήθελε να αγαπηθεί όπως παλιά. Η ιστορία, όμως, έγραψε το ακριβώς αντίθετο. Τι θα «χαραχθεί» άραγε στη μνήμη των φιλάθλων της ομάδας του Μάντσεστερ; Οι επιτυχίες και η λατρεία ή το άδοξο και πικρό αντίο;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0