Μια Φώτο μια Ιστορία

Κέβιν Ντε Μπρόινε, τα πήρες όλα – Ώρα να παίξεις… ενενηντάλεπτο σε τελικό Champions League! (video)

Κέβιν Ντε Μπρόινε, τα πήρες όλα – Ώρα να παίξεις… ενενηντάλεπτο σε τελικό Champions League! (video)
Εννιά χρόνια Κέβιν Ντε Μπρόινε στη Μάντσεστερ Σίτι. Τα πήρε όλα. Κατέκτησε κάθε λογής τίτλο. Διακρίθηκε και αναγνωρίστηκε από όλους. Δεν θα είχε καταφέρει τα ίδια η Μάντσεστερ Σίτι, δίχως αυτόν. Επόμενος στόχος, με φόντο τη… δεκαετία; Ένας τρίτος τελικός ChampionsLeague και ο… πρώτος στην καριέρα του, που θα τελειώσει δίχως τραυματισμό!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Ήταν 30 Αυγούστου του 2015, όταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε υπέγραφε το πρώτο του συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Βέλγος επέστρεφε στο «Νησί» και δεδομένα αισθανόταν πολύ καλύτερος, από την προηγούμενη περίπτωση που αγωνιζόταν στην Premier League, με τη φανέλα της Τσέλσι, προτού μεταβεί στη Γερμανία και τη Βόλφσμπουργκ.

Διέπρεψε στη Bundesliga, ξεχώρισε σε μεγάλο βαθμό, αλλά άπαντες αναρωτιόντουσαν, αν κάτι ανάλογο υα μπορούσε να συμβεί και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Εννιά χρόνια μετά, όλοι έχουμε πάρει την απάντησή μας.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα ήταν ποτέ η ίδια, αν στο ρόστερ της δεν συμπεριλαμβανόταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Διότι μπορεί να ακούγεται «κλισέ», αλλά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βασίζεται απόλυτα στην εκπληκτική ικανότητα σκέψης και εκτέλεσης που τον διακρίνει.

Στην κάθετη πάσα που μπορεί να περάσει, στη σέντρα που μπορεί να βγάλει, στο σουτ που μπορεί να πραγματοποιήσει από μακρινή απόσταση. Ο Ντε Μπρόινε στη Μάντσεστερ Σίτι έχει κατακτήσει κάθε λογής τίτλο.

Από το Λιγκ Καπ μέχρι το Champions League και από το FA Cup, μέχρι και την Premier League σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις. Ένα πράγμα εκκρεμεί πλέον μόνο στην καριέρα του. Να παίξει σε… ολόκληρο τελικό Champions League.

Διότι και στις δύο περιπτώσεις που η Μάντσεστερ Σίτι έχει φτάσει όλο τον δρόμο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Βέλγος χτυπά και αντικαθίσταται αναγκαστικά. Η αρχή έγινε προ τριετίας, στην ήττα από την Τσέλσι με 1-0, και η ιστορία συνεχίστηκε τον Μάιο του 2023.

Ξεκινά βασικός κόντρα στην Ίντερ, τραυματίζεται με τη συμπλήρωση μισής ώρας και «λυγίζει» 10 λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, με συνέπεια να γίνει ο δεύτερος, μετά τον Ντάνι Καρβαχάλ, που «παθαίνει» δις το ίδιο πράγμα, σε τελικό Champions League.

Έχοντας λοιπόν κατακτήσει τα πάντα, ίσως αυτός θα έπρεπε να είναι ο στόχος… δεκαετίας του Κέβιν Ντε Μπρόινε στη Μάντσεστερ Σίτι. Να παίξει σε τελικό κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δίχως να γίνει αναγκαστική αλλαγή. Ίσως με αυτόν τον τρόπο, «τερμάτιζε» και την… πίστα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0