Μια Φώτο μια Ιστορία

«Μπορούμε να έχουμε δύο χρυσά;»: Ταμπέρι και Μπαρσίμ μοιράζονται την πρωτιά στο Τόκιο και διδάσκουν… fair play (video)

«Μπορούμε να έχουμε δύο χρυσά;»: Ταμπέρι και Μπαρσίμ μοιράζονται την πρωτιά στο Τόκιο και διδάσκουν… fair play (video)
Οι Τζιανμάρκο Ταμπέρι και Μουτάζ Μπαρσίμ μοιράζονται το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο και γράφουν ιστορία στον κλασσικό αθλητισμό με ένα από τα πιο αξέχαστα fair play.

Δραματικό ήταν το φινάλε στον τελικό του άλματος εις ύψος, στο Τόκιο το 2021. Τρεις αθλητές είχαν υπερβεί τα 2,37 και έψαχναν το άλμα που θα τους έδινε το χρυσό μετάλλιο.

Ο πήχης βρισκόταν στα 2,39 αλλά κανένας από τους άλτες δεν μπορούσε να κάνει μία επιτυχημένη προσπάθεια.

Αντί να συνεχίσουν τα άλματα, ο Μπαρσίν ρώτησε έναν άνθρωπο της διοργάνωσης αν είναι δυνατό να υπάρξουν δύο χρυσά μετάλλια. Εκείνος συμφώνησε και ο αθλητής από το Κατάρ, γύρισε προς τον Ταμπέρι και είπε: «Ιστορία, φίλε μου».

Οι δύο πολύ καλοί φίλοι αγκαλιάστηκαν με τον Ιταλό να πανηγυρίζει συγκινημένος το χρυσό του μετάλλιο, μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον είχε αφήσει εκτός δράσης για μήνες. Πριν λίγο καιρό δεν ήξερε αν θα επανερχόταν και τώρα ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης.

Οι Μαρσίμ και Ταμπέρι πραγματικά έγραψαν ιστορία εκείνη την ημέρα. Η τελευταία φορά που ανέβηκαν στην κορυφή του βάθρου δύο αθλητές, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν 109 χρόνια πριν!

Ο Μαξίμ Νεντασεκάου συμπλήρωσε την τριάδα των νικητών παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ο Ταμπέρι έγινε μόλις ο δεύτερος Ιταλός που γινόταν «χρυσός» στο ύψος, μετά τη Σάρα Σιμεόνι στη Μόσχα το 1980.

Η φωτογραφία με τους δύο κορυφαίους αθλητές του στίβου να βρίσκονται στην πρώτη θέση του βάθρου, έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο ίδιος ο Μπαρσίμ επεσήμανε πως οι δυό τους αγωνίζονται στα ίδια πρωταθλήματα επί μία δεκαετία και βοηθάει ο ένας τον άλλον ψυχολογικά όταν προκύπτει τραυματισμός.

Θα μπορούσε να έχει καλύτερη έκβαση αυτός το τελικός; Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για εκείνους και ένα από τα μεγαλύτερα fair play που έχουν γίνει στον κλασσικό αθλητισμό.

tamberioooo.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0