Μια Φώτο μια Ιστορία

«Και όταν κάθε διάκριση είναι… δύσκολη, θα υπάρχει το πόλο»: Πώς να ξεχάσει κανείς τις «χρυσές» Ελληνίδες στη Σανγκάη; (video)

«Και όταν κάθε διάκριση είναι… δύσκολη, θα υπάρχει το πόλο»: Πώς να ξεχάσει κανείς τις «χρυσές» Ελληνίδες στη Σανγκάη; (video)

Ήταν 29 Ιουλίου του 2011 και είχε έρθει η στιγμή της απόλυτης αποθέωσης για την Εθνική Ελλάδος στο πόλο γυναικών, μετά και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης!

Γράφει ο Γιάννης Παππάς


Μπορεί το πόλο να μη θεωρείται τόσο διαδεδομένο στο ελληνικό φίλαθλο κοινό, αναλογικά με το πόσοι ενημερώνονται καθημερινά για αυτό, αλλά αποτελεί μια μόνιμη πηγή επιτυχιών και μεταλλίων για τη χώρα μας. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως η υδατοσφαίριση αποτελεί το μόνο ομαδικό άθλημα που η «γαλανόλευκη» έχει κατακτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο.

Μια ημέρα σαν αυτή (29/07), πριν από 13 χρόνια και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, η Εθνική πόλο Γυναικών του Γιώργου Μορφέση, προσέθετε άλλη μια «χρυσή σελίδα» στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, με το πρώτο της χρυσό σε αυτή τη διοργάνωση.

Κόντρα στις Κινέζες, μέσα στο «σπίτι» τους, οι Ελληνίδες πολίστριες, τις υποχρέωναν σε ήττα με 9-8. Για να φτάσουν μέχρι εκεί όμως, είχαν διανύσει ένα μεγάλο και δύσκολο δρόμο, ξεπερνώντας τα εμπόδια της Βραζιλίας, της Ισπανίας, της Ρωσίας, της Ολλανδίας και της Ιταλίας.

Στον τελικό, ήταν έτοιμες να τα δώσουν όλα για όλα ώστε να... γραφτεί ιστορία. Παρά τις αντιξοότητες της αναμέτρησης, όπως δηλαδή το κατάμεστο, από 18.000 θεατές, «Νατατόριουμ», καθώς και το γεγονός ότι οι αποβολές ήταν 14-7 κατά της, η Ελλάδα δεν λύγισε.

Διατήρησε το προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι, χωρίς να βρεθεί ούτε για μία στιγμή πίσω στο σκορ. Με κορυφαίες τις Αλεξάνδρα Ασημάκη και Αντιγόνη Ρουμπέση, που είχαν από τρία γκολ η καθεμία, καθώς και την Ελένη Κούβδου που ανακηρύχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας της διοργάνωσης, το χρυσό έμοιαζε σαν να μην γίνεται να καταλήξει κάπου αλλού, πέρα από την ομάδα του Γιώργου Μορφέση.

Κάπως έτσι, τα «γαλανόλευκα» κορίτσια του πόλο, κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν το πολυπόθητο μετάλλιο, αλλά να γίνουν και το μοναδικό, έως τότε, ελληνικό Ομοσπονδιακό συγκρότημα που ανεβαίνει στο βάθρο, σε  Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μια αξέχαστη επιτυχία, χαραγμένη για πάντα στην ιστορία, εν αναμονή της επόμενης…

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0