Μια Φώτο μια Ιστορία

Πριν γίνει το «φαινόμενο», συστήθηκε ως Ροναλντίνιο: Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες, συνέδεσαν τον Ρονάλντο με τον… Άρη! (video)

Πριν γίνει το «φαινόμενο», συστήθηκε ως Ροναλντίνιο: Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες, συνέδεσαν τον Ρονάλντο με τον… Άρη! (video)

Πριν ο Ρονάλντο Ναζάριο Ντε Λίμα γίνει το «φαινόμενο» που όλοι γνώρισαν και αποθέωσαν, είχε συστηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 ως… Ροναλντίνιο! Ο λόγος; Ένας συμπαίκτης του, που μετέπειτα πέρασε και από την Ελλάδα, φορώντας τη φανέλα του Άρη!

Γράφει ο Γιάννης Παππάς

Ο Ρονάλντο υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων στην ιστορία της Βραζιλίας, με τα κατορθώματά του να εξιστορούνται μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, πριν ο Βραζιλιάνος θρύλος γίνει ευρέως γνωστός, είχε χρειαστεί να αγωνιστεί, με την εθνική του ομάδα, με άλλο... όνομα στην πλάτη!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996, για το τουρνουά ποδοσφαίρου, όταν πρωτάρχιζε να χτίζει το μύθο του, το όνομα που έγραφε η φανέλα του ήταν «Ροναλντίνιο»!

Όχι, οι Βραζιλιάνοι δεν είχαν υποπέσει σε πρωτοφανή γκάφα. Αντίθετα, υπήρχε ένας… τεχνικός λόγος. Σε εκείνο το ρόστερ, στη «Σελεσάο», βρισκόταν και ένας παίκτης που γνωρίσαμε στην Ελλάδα την τετραετία 2007-2011, όταν και αγωνίστηκε με τα χρώματα του Άρη. Ο λόγος για τον Ρονάλντο Γκιάρο.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η Εθνική Βραζιλίας επέλεξε να μην έχουν και οι δυο παίκτες το ίδιο όνομα στη φανέλα (Ρονάλντο). Έτσι ο Ναζάριο Ντε Λίμα, «αναγκάστηκε» να φορέσει τη φανέλα που έγραφε «Ροναλντίνιο».

Άλλος ένας λόγος για αυτή την επιλογή, είναι πως στα πρώτα στάδια της καριέρας του, το «φαινόμενο», ήταν γνωστός ως «Ροναλντίνιο». Μία λέξη που σημαίνει ο μικρός Ρονάλντο, στα Πορτογαλικά.

Έπρεπε να έρθει στην Εθνική ο «αυθεντικός» Ροναλντίνιο, ο Γκάουτσο, για να μπορέσει ο R9 να φορέσει ξανά την φανέλα με το «Ρονάλντο» πάνω της.

Παράλληλα, το γεγονός πως ο άλλοτε παίκτης του Άρη ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερος από το «φαινόμενο», ίσως να ενίσχυσε τη λογική αυτής της απόφασης

Για την ιστορία, η «Σελεσάο», κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε εκείνο το τουρνουά με τον Ρονάλντο Ναζάριο να πετυχαίνει τέσσερα γκολ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0