Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο ΛεΜπρόν… τερμάτισε το μπάσκετ, αλλά ο Τζέι Αρ Σμιθ τον «μαχαίρωσε» στην καρδιά! (video)

Ο ΛεΜπρόν… τερμάτισε το μπάσκετ, αλλά ο Τζέι Αρ Σμιθ τον «μαχαίρωσε» στην καρδιά! (video)

Μια από τις πιο συγκλονιστικές εμφανίσεις που έχουμε δει, όχι μόνο από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά από... όποιον έχει ακουμπήσει μπάλα μπάσκετ, στιγματίστηκε από την πιο απσίτευτη γκάφα στην ιστορία του αθλήματος από τον Τζέι Αρ Σμιθ. Οι haters το διασκέδασαν όσο δεν πάει, οι «ΛεΜπρονικοί» δε θα το ξεχάσουν ποτέ!

Από τη μια Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Κέβιν Ντουράντ, Ντρέιμοντ Γκριν και Κεβόν Λούνεϊ. Από την άλλη ΛεΜπρόν Τζέιμς, Τζορτζ Χιλ, Τζέι Αρ Σμιθ, Κέβιν Λοβ, Τρίσταν Τόμπσον.

Όχι, δεν είναι ούτε πρώτος γύρος Play Offs, μεταξύ πρώτης και όγδοης ομάδας, ούτε ένας αγώνας επίδειξης για να δοκιμαστούν οι αντοχές του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ήταν οι πεντάδες που παρατάχθηκαν στην Oracle Arena, για το Game 1 των Τελικών του 2018.

Τι μπορούσε να περιμένει κανείς από εκείνους τους Τελικούς; Σίγουρα όχι εκείνο το συγκλονιστικό παιχνίδι, με ένα από τα πιο απίθανα φινάλε όλων των εποχών!

Είναι δυνατόν η σπουδαιότερη παράσταση στην καριέρα του ΛεΜπρόν να πραγματοποιήθηκε σε ήττα; Κατά κοινή ομολογία, η μόνη που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα της, είναι αυτή στο Game 6 των τελικών της Ανατολής το 2012, στο TD Garden των Μπόστον Σέλτικς, ένα ματς-σταθμό στην πορεία του.

Αυτό όμως, αποτελεί άλλη συζήτηση. Το σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε σε όσα έκανε ο «Βασιλιάς» εκείνη τη μέρα, απέναντι σε μια από τις καλύτερες -αν όχι την καλύτερη ομάδα- που έχει εμφανιστεί ποτέ.

Αν δεν παρακολουθήσει κανείς τον αγώνα εκείνο, δεν είναι δυνατό να κατανοήσει το νόημα της φράσης «έπαιξε μόνος του». 47:32 λεπτά συμμετοχής (με παράταση), 51 πόντοι (19/32 σουτ, 10/11 βολές), 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, μαζί με πλήρη έλεγχο του ρυθμού, πράγμα αδύνατο να επιτευχθεί απέναντι σε εκείνους τους Γουόριορς, και μάλιστα εκτός έδρας.

Οι Καβαλίερς, λοιπόν, κατάφεραν να παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια κοντά στο σκορ, και στο φινάλε να κάνουν την αντεπίθεσή τους, περνώντας μπροστά με 106-104, 32 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, φυσικά δια χειρός ΛεΜπρόν.

Με γκολ-φάουλ του Κάρι, οι Γουόριορς προσπέρασαν άμεσα (107-106), και 4.7 πριν τη λήξη, ο Τζορτζ Χιλ κέρδισε φάουλ για δύο βολές. Ο Χιλ έβαλε την πρώτη και έχασε τη δεύτερη.

Οι Καβαλίερς είχαν την τύχη να πάρουν το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά και την... ατυχία αυτός που το πήρε να είναι ο Τζέι Αρ Σμιθ. Κανείς δε θα μάθει ποτέ τι σκέφτηκε ο Αμερικανός γκαρντ, και ξεκίνησε να τρέχει προς το τρίποντο με την μπάλα στα χέρια. Ο ΛεΜπρόν ούρλιαζε, ο Σμιθ δεν άκουσε και δεν είδε κανέναν, και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, απ’ όπου ξεκίνησε η κατάρρευση των Καβαλίερς, που δέχθηκαν ένα εύκολο sweep στη σειρά, από μια πολύ ανώτερη ομάδα.

Μετά τη λήξη του Game 4 και την κατάκτηση του τίτλου από τους Γουόριορς, ο ΛεΜπρόν εμφανίστηκε στη Συνέντευξη Τύπου με δεμένο χέρι, ισχυριζόμενος πως μετά από το πρώτο παιχνίδι, χτύπησε έναν τοίχο στον δρόμο προς τα αποδυτήρια, και έπαιξε στην υπόλοιπη σειρά με «σχεδόν σπασμένο χέρι», όπως τόνισε!

Ο Τζέι Αρ Σμιθ, λοιπόν, μπορεί να στέρησε κάθε αγωνιστικό ενδιαφέρον από εκείνους τους Τελικούς, αλλά αν μη τι άλλο, δημιούργησε μια ιστορία που χαράχθηκε ανεξίτηλα στη μνήμη των φίλων του NBA!



Αντρέας Φούντας 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0