Μια Φώτο μια Ιστορία

Το ιστορικό MVP του Ντέρικ Ρόουζ: Η αρχή μιας «εκτόξευσης» που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ! (video)

Το ιστορικό MVP του Ντέρικ Ρόουζ: Η αρχή μιας «εκτόξευσης» που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ! (video)

Η ιστορία του NBA είναι γεμάτη με παίκτες και στιγμές που προκαλούν νοσταλγία, και με μεγάλα «what if». Και στις δύο κατηγορίες, ο Ντέρικ Ρόουζ εμπίπτει όσο λίγοι στον 21ο αιώνα. Για εκείνον, το απόγειο πριν την πτώση ήρθε πριν από 13 χρόνια.

Ποιος είναι ο νεότερος MVP στην ιστορία του NBA; Ποιος διέκοψε το σερί των κατακτήσεων MVP του ΛεΜπρόν Τζέιμς, από το 2009 έως το 2013, και ποιος παίκτης έχει προκαλέσει πιο γρήγορα τις περισσότερες προσδοκίες στον 21ο αιώνα, με εξαίρεση τον «Βασιλιά»;

Στα δύο πρώτα ερωτήματα η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς πρόκειται περί γεγονότων, ενώ και στο τρίτο πολλοί θα έφερναν στο μυαλό τους το ίδιο όνομα, αυτό του Ντέρικ Ρόουζ.

Στις 3 Μαΐου του 2005, ο Ντέρικ Ρόουζ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που κέρδισε το βραβείο του MVP, με 113 στις 120 ψήφους, στοιχείο ενδεικτικό της πλήρους αποδοχής του! Ο λόγος ήταν οι 25 πόντοι και οι 7.7 ασίστ σε μια εκ των καλύτερων ομάδων του NBA, τους Σικάγο Μπουλς σε συνδυασμό με τον τρόπο παιχνιδιού του που… έκοβε την ανάσα!

Σε ηλικία 22 ετών, έσπασε το ρεκόρ του Γουές Ανσέλντ, ο οποίος όταν ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος του 1969, ήταν 23 ετών και 9 ημερών.

Για τους οπαδούς των Σικάγο Μπουλς, από τη μέρα που επιλέχθηκε στο νούμερο 2 του Draft το 2008, ήταν η μεγαλύτερη ελπίδα μετά τον Μάικλ Τζόρνταν. Έγινε ο πρώτος, μετά τον Τζόρνταν, που αναδείχθηκε MVP με τη φανέλα των «Ταύρων», ενώ το 62-20 με το οποίο ολοκλήρωσαν οι Μπουλς τη σεζόν 2010-11, για την οποία και συζητάμε, ήταν το καλύτερο ρεκόρ τους από την εποχή του απόλυτου θρύλου τους.

Στα τρία πρώτα χρόνια της πορείας του στο NBA, ο Ρόουζ αγωνίστηκε σε 240 από τα 246 παιχνίδια (στην κανονική περίοδο) που θα μπορούσε! Πάντα στα… κόκκινα, πάντα με την απίστευτη ορμή και τα πρωτοφανή για το ύψος του αθλητικά προσόντα.

Δυστυχώς, η ανθεκτικότητά του αυτή δεν κράτησε για πολύ. Το σώμα του δε σταμάτησε ποτέ, από τότε μέχρι και σήμερα, να τον προδίδει, ενώ μετά τη ρήξη αχιλλείου το 2012, δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος παίκτης.

Οι γνήσιοι οπαδοί του NBA δε σταμάτησαν ποτέ να μιλούν για αυτόν, να χαίρονται με τις «εκλάμψεις» του και να επιθυμούν τα καλύτερα για την πορεία του.

Ο Ρόουζ δεν έκανε την καριέρα που θα μπορούσε, αλλά αυτά που προσέφερε τη σεζόν 2010-11, είναι πράγματα που λίγοι μπορούν να ισχυριστούν πως έχουν προσφέρει. Κανείς δεν μπορεί να του στερήσει αυτήν την αναγνώριση, και κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει τις στιγμές του prime Ρόουζ, από τη μνήμη όσων τις έζησαν.


Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0