Μια Φώτο μια Ιστορία

Αντώνης Φώτσης: «Σκέπασε» τον ουρανό της Μόσχας, για ένα… ακατάρριπτο ρεκόρ στην EuroLeague!

Αντώνης Φώτσης: «Σκέπασε» τον ουρανό της Μόσχας, για ένα… ακατάρριπτο ρεκόρ στην EuroLeague!

Ο Αντώνης Φώτσης «κλείνει» τα 43 του χρόνια και το BN Sports θυμάται το ρεκόρ του Έλληνα καλαθοσφαιριστή που διατηρείται αλώβητο έως σήμερα στην EuroLeague!

Γράφει ο Δημήτρης Τσάκνης

Ο Αντώνης Φώτσης είναι ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το άθλημα του μπάσκετ. Ενδεικτικό του ισχυρισμού αυτού αποτελεί το γεγονός πως ο «Μπάτμαν» του ελληνικού μπάσκετ συμπληρώνει σήμερα (1 Απριλίου 2024), αισίως 43 έτη ζωής και αυτή την στιγμή συνεχίζει ενεργά το μπάσκετ με τη φανέλα της ομάδας στην οποία ανδρώθηκε.

Ο Φώτσης έχει μετακινηθεί στον Ηλυσιακό από το 2017, από την στιγμή δηλαδή που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό με τη φανέλα του οποίου σε τέσσερις θητείες (1997-01, 2002-03, 2008-11 και 2013-17) κατέκτησε όχι έναν, ούτε δύο, ούτε πέντε, αλλά είκοσι τίτλους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται σε περίοπτη θέση οι τρεις τίτλοι πρωταθλητή Ευρώπης (2000, 2009 και 2011).

Στην ομάδα που εδρεύει στου Ζωγράφου, ο μικρός Αντώνης Φώτσης, πραγματοποίησε το 1996 τα πρώτα του μπασκετικά βήματα και δεν το ξεχνά. Ούτε όμως κι εκείνοι τον ξεχνούν, καθώς το γήπεδο όπου αγωνίζεται σήμερα η ομάδα στα Ιλίσια, έχει λάβει το όνομα του Έλληνα αθλητή!

antonis-fotsis-dynamo.jpg

Ο εμβληματικός Φώτσης είναι ο παίκτης, ο οποίος κατέχει και ένα μοναδικό ρεκόρ στην EuroLeague, όντας ο καλαθοσφαιριστής που έχει μαζέψει τα περισσότερα ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι (24), ρεκόρ που παραμένει έως σήμερα «ακατάρριπτο». Η επίδοση αυτή καταγράφηκε στις 20 Μαρτίου 2007, σε ένα παιχνίδι της τότε ομάδας του «Μπάτμαν», της ρωσικής Ντιναμό Μόσχας που προπονούσε ο θρυλικός Ντούσαν Ίβκοβιτς, με αντίπαλο την Μπενετόν Τρεβίζο (του Ντέιβιντ Μπλατ).

Σε εκείνο το παιχνίδι με φόντο την πρόκριση για τα play offs της διοργάνωσης, ο Φώτσης σκέπασε δηλαδή τον μοσχοβίτικο ουρανό. Κατέγραψε ένα εμφατικό double double με απολογισμό 22 πόντους και 24 ριμπάουντ. Επίδοση μοναδική, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο κορυφή και ρεκόρ συνιστούσαν τα 23 «σκουπίδια» που είχε περισυλλέξει το 2002, ο Σέρβος Μιρσάντ Τουρξάν σε ένα παιχνίδι της ομάδας του, ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενάντια στην Μπουντούτσνοστ Ποντγκόριτσα.

CeFEq7gWAAA_PzC_1.jpg

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί πως η Ντιναμό Μόσχας των Αντώνη Φώτση και Λάζαρου Παπαδόπουλου προκρίθηκε σε βάρος της Μπενετόν Τρεβίζο στα προημιτελικά της EuroLeague, όπου αντιμετώπισε τον μετέπειτα πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό.



Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 2-0 (σειρά) των Ρώσων και πήραν το εισιτήριο για το F4 της Αθήνας, όπου αντιμετώπισαν επιτυχώς τις Ταού Κεράμικα (ημιτελικός) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (τελικός) για να φτάσουν στην κατάκτηση του 4ου «στέμματος».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0