Μια Φώτο μια Ιστορία

«Ο Τοίχος των Πρωταθλητών»: Το εμβληματικό «εμπόδιο» της Formula1 που... τιμώρησε πέντε παγκόσμιους πρωταθλητές (video)

«Ο Τοίχος των Πρωταθλητών»: Το εμβληματικό «εμπόδιο» της Formula1 που... τιμώρησε πέντε παγκόσμιους πρωταθλητές (video)

Grand Prix Καναδά 1999: Σουμάχερ, Χιλ και Βιλενέβ αψηφούν τον κίνδυνο και συγκρούονται με τον τοίχο της πίστας του Μόντρεαλ. Έκτοτε το σημείο εκείνο ονομάζεται «Ο Τοίχος Των Πρωταθλητών», θυμίζοντας σε όλους πως ούτε οι κορυφαίοι δεν είναι άτρωτοι μπροστά στην ταχύτητα.          

Γράφει η Βασιλική Μπαρτζιώτη

Στη Formula 1, αν όχι η μεγαλύτερη απόλαυση, μία από αυτές είναι το να παρακολουθούμε τους οδηγούς να «φλερτάρουν» με τον κίνδυνο. Ιδιαίτερα οι κορυφαίοι οδηγοί χαρίζουν επικές μάχες, όταν ωθούν τους εαυτούς τους στα όρια.

Το Grand Prix του Καναδά το 1999, υπενθύμισε σε όλους πως η ταχύτητα προσφέρει μεν αδρεναλίνη αλλά είναι απειλή ακόμα και για τους καλύτερους του αθλήματος.

Την επεισοδιακή ημέρα της 13ης Ιουνίου, όχι ένα και δύο αλλά τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές συγκρουστήκαν με… τον τοίχο της πίστας του Μόντρεαλ και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν. Πρόκειται για τους Ντέιμον Χιλ, Ζακ Βιλενέβ και Μίχαελ Σουμάχερ.

Στην τελευταία στροφή της πίστας, πριν τη γραμμή του τερματισμού, κανένας από τους τρεις οδηγούς δεν μείωσε επαρκώς την ταχύτητά του με αποτέλεσμα να καταλήξουν στον τοίχο, καταστρέφοντας τα μονοθέσιά τους.

Daniil Kvyat (RUS) Scuderia Toro Rosso STR14.08.06.2019. Formula 1 World Championship, Rd 7, Canadian Grand Prix, Montreal, Canada, Qualifying Day.- www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Price / XPB Images


Μετά από το συγκεκριμένο αγώνα, το «εμπόδιο» αυτό έγινε εμβληματικό για τη Formula 1. Το σημείο ονομάστηκε «Ο τοίχος των πρωταθλητών» για να θυμίζει σε όλους τους οδηγούς πως εκεί τα όρια θα πρέπει να γίνονται σεβαστά, χωρίς να αμφισβητούνται.

Φαίνεται όμως πως κάποιοι δεν έβαλαν μυαλό, καθώς τόσο ο Μπάτον το 2005 τόσο και ο Φέτελ το 2011 είχαν ακριβώς την ίδια κατάληξη στο Grand Prix του Καναδά, ανεβάζοντας το αριθμό των παγκοσμίων πρωταθλητών που έχουν συγκρουστεί με τον συγκεκριμένο τοίχο σε πέντε.   

       

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0