Μια Φώτο μια Ιστορία

Αντρές Ινιέστα: Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η Μπαρτσελόνα ήξερε τι έπρεπε να περιμένει... (video)

Αντρές Ινιέστα: Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η Μπαρτσελόνα ήξερε τι έπρεπε να περιμένει... (video)

Σαν σήμερα, 29 Οκτωβρίου, πριν από 20 χρόνια, ο Αντρές Ινιέστα αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα!

Γράφει ο Μανώλης Μακρόπουλος

Το ταλέντο του ήταν τεράστιο και μόλις στα 12 οι σκάουτερ της Μπαρτσελόνα τον πήραν από την άσημη Αλπαθέτε για να τον εντάξουν στη «Μασία».

Ο Ινιέστα μπορεί στην αρχή να δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο νέο του σπίτι, ωστόσο οι ικανότητές του με τη μπάλα στα πόδια τον βοήθησαν να αναδειχθεί.

Οι προπονητές πίστευαν πολύ σε αυτόν και ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν δίστασε να τον χρησιμοποιήσει σε ένα όχι και τόσο εύκολο παιχνίδι. Άλλωστε κανένα παιχνίδι επιπέδου Champions League δε μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.
vbadcf.jpg

Στις 29 Οκτωβρίου του 2002 λοιπόν η Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσει την Κλάμπ Μπρίζ για την 5η αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομιλιών του Champions League.

Ο Φαν Χάαλ ξεκίνησε και άφησε σε όλο το παιχνίδι τον 18 ετών -τότε- Ινιέστα. «Να είσαι απλά ο εαυτός σου!» ήταν τα μόνα λόγια του Ολλανδού τεχνικού προς τον Ισπανό πιτσιρικά.

Η Μπαρτσελόνα εν τελει κατάφερε εκείνο το βράδυ να φύγει με τους 3 βαθμούς χάρη στο γκολ του Ρικέλμε (64’), ενώ τελείωσε τον όμιλο με το απόλυτο (6/6 και 18 βαθμοί!).

Εκείνη τη σεζόν οι Καταλανοί -αφού πήραν την πρωτιά και στη δεύτερη φάση των ομίλων- έμειναν εκτός στα προημιτελικά από τη Γιουβέντους, η οποία έφτασε μέχρι το τέλος αλλά έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι από τη Μίλαν!

Η Μπαρτσελόνα όμως κέρδισε κάτι πολύ πιο σπουδαίο. Κέρδισε τον επι χρόνια «θαυματοποιό» στο κέντρο της. Ο «Αντρεσίτο» ήταν -μαζί με τον Τσάβι- οι μοχλοί δημιουργίας των Καταλανών σε μια δεκαετία -και βάλε- που σάρωσαν τα πάντα!
mmmppp.jpg

Τέσσερα Champions League (2006,2009,2011,2015) σε 132 συμμετοχές, 9 πρωταθλήματα, 7 Σούπερ καπ Ισπανίας, 6 κύπελλα Ισπανίας, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και 3 ΟΥΕΦΑ Σούπερ καπ ήταν ο απολογισμός μιας «μαγικής» καριέρας για τον Ινιέστα.

Μέχρι και σήμερα ο βραχύσωμος χαφ αγωνίζεται στα γήπεδα της Ιαπωνίας με τη φανέλα της Βισέλ Κόμπε, ενώ έχει δηλώσει πολλάκις πως επιθυμεί στο μέλλον να επιστρέψει στην αγαπημένη του Μπάρσα από άλλο πόστο!

Οι 11 του Φαν Χάαλ στο ντεμπούτο του Ινιέστα: Ένκε, Ναβάρο, Πουγιόλ, Τορτολέρο, Γκάμπρι (89’ Σάντσες), Ζεράρντ, Ζιοβάνι (62’ Γκαρσία), Ρόσεμπακ, Ρικέλμε, Ινιέστα, Ντάνι.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0