Μια Φώτο μια Ιστορία

Βιτσάι Σριβανταναπράμπα: Αυτός που έκανε πραγματικότητα το όνειρο της Λέστερ, μπορεί να χαμογελά από ψηλά περήφανος!

Βιτσάι Σριβανταναπράμπα: Αυτός που έκανε πραγματικότητα το όνειρο της Λέστερ, μπορεί να χαμογελά από ψηλά περήφανος!

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που ο πρώην πρόεδρος της Λέστερ, Βιτσάι Σριβανταναπράμπα, σκοτώθηκε με το ελικόπτερό του και σήμανε… πένθος για την οικογένεια των «αλεπούδων». Ακόμη και αν ο χρόνος περνά όμως, κανείς δεν τον έχει ξεχάσει. Και κάθε φορά που η ομάδα προβαίνει σε μία μεγάλη επιτυχία, όλοι κοιτούν τον ουρανό. Μπορεί άλλωστε να είναι περήφανος για την ομάδα του. Έγινε αυτό που ονειρευόταν!

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Βήμα-βήμα η Λέστερ μεγαλώνει. Τίτλο με τίτλο, διάκριση με διάκριση, οι «αλεπούδες» φτιάχνουν και αναβαθμίζουν την ιστορία τους, έχοντας βιώσει ανεπανάληπτες ημέρες τα τελευταία έξι χρόνια.

Προφανώς και όλα ξεκινούν την σεζόν 2015-16, σε ένα από τα μεγαλύτερα «θαύματα» στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και σίγουρα στην Premier League. Η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και αποδεικνύει τον λόγο που το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα στον κόσμο εδρεύει σε… Νησί.

Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 16 Σεπτεμβρίου του 2016, η ομάδα ταξιδεύει στο Βέλγιο και αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε αυτό που αποκαλούμε Champions League. Κερδίζει την Μπριζ και ο Μαρκ Ολμπράιτον, που ακόμη βρίσκεται στο ρόστερ της, γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της που σκοράρει για χάρη της μακριά από την Αγγλία.

Η Λέστερ συνεχίζει στον θεσμό και αποκλείεται, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, έχει καταφέρει κάτι πολύ πιο μεγάλο. Εδραιώνεται στις συζητήσεις όλων ως μία πολύ υπολογίσιμη δύναμη της Premier League. Κανείς δεν θεωρεί το Κινγκ Πάουερ μία απλή έδρα και κάθε φορά που το Big 6 μεταβαίνει εκεί, ο τίτλος… φαβορί δεν μπαίνει στην κουβέντα.

Όλα αυτά με ένα πρωτάθλημα, όλα αυτά εξαιτίας του Σμάιχελ, του Βάρντι, του Μαχρέζ και του Μόργκαν. Ένας Δανός, ένας Άγγλος, ένας Αλγερινός και ένας Τζαμαϊκανός τρέλαναν μία ολόκληρη Ήπειρο και πέρυσι το… θαύμα επαναλήφθηκε, με διαφορετικά δεδομένα.
_104129992_afp-gettyhi050237613.jpg

Η Λέστερ κατέκτησε το FA Cup, μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες και άπαντες κατά τους πανηγυρισμούς κοίταγαν τον ουρανό. Ο λόγος; Διότι κάθε όμορφη ιστορία, κάθε λαμπρή επιτυχία, κρύβει από πίσω κάτι σκοτεινό που ναι μεν πέρασε, αλλά δύσκολα θα λησμονηθεί.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν μιλάμε για ένα γεγονός αλλά για ένα πρόσωπο. Τον Βιτσάι Σριβανταναπράμπα! Τον πρώην πρόεδρο της ομάδας που έφυγε από την ζωή με το ελικόπτερό του το 2018, σκορπώντας θλίψη σε ολόκληρη την υφήλιο.

Κάπως έτσι, η Λέστερ έγινε ακόμη πιο δυνατή, μιας και έχει έναν παραπάνω λόγο να συνεχίζει να ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά. Παίζει για αυτόν. Παίζει για τον άνθρωπο που την αγάπησε όσο λίγοι. Και που σίγουρα, έχοντας συμπληρώσει περισσότερες από 1460 ημέρες που «λείπει», μπορεί να είναι περήφανος. Η ομάδα του μεγάλωσε, ο ίδιος την βοήθησε και κανένας δεν θα τον ξεχάσει. Το πρόσφατο 1-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν για αυτόν. Το άγαλμα έξω από το Κινγκ Πάουερ, ίσως χρόνο με τον χρόνο, να «σκάει» ένα χαμόγελο. Τόσο-όσο, ώστε να μην γίνει αντιληπτό…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0