Μια Φώτο μια Ιστορία

Η μοιραία μέρα που ο Κατίδης έβαλε «ταφόπλακα» στην καριέρα του! (video)

Η μοιραία μέρα που ο Κατίδης έβαλε «ταφόπλακα» στην καριέρα του! (video)

16 Μαρτίου 2013: Ο Γιώργος Κατίδης σκοράρει, δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΚ απέναντι στην ομάδα της Βέροιας και χαιρετάει ναζιστικά. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες και κάπου εκεί μπήκε ένα άτυπο «τέλος» στην καριέρα του.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο 20χρονος (τότε) Γιώργος Κατίδης σκοράρει στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ και τη Βέροια να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία στο σκορ (1-1) και κάνει το 2-1 για να χαρίσει στο «Δικέφαλο» ένα τρίποντο. Κατευθύνεται προς μια μεριά των φιλάθλων της «Ένωσης» και χαιρετάει με τον κλασικό ναζιστικό τρόπο.

Η κίνηση του αυτή θα σηκώσει θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα θα συζητηθεί έντονα τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κατευθείαν μετά τον αγώνα ο Έλληνας παίκτης σπεύδει να δικαιολογηθεί.

«Στα προηγούμενα ματς, υπήρχε ιδιαίτερη κριτική. Πίστευα, πως αυτός ο χαιρετισμός σημαίνει σεβασμό. Πως θα σηκωθεί όρθιος ο κόσμος. Ήταν της στιγμής, δεν το είχα προγραμματίσει. Δεν είμαι ούτε ναζί, ούτε φασίστας. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική. Κατάλαβα μετά τι είχε γίνει. Κατάλαβα μετά πως προσέβαλα τον λαό της ΑΕΚ και τους συμπαίκτες μου και αμέσως πήρα όλο το βάρος πάνω μου», δηλώνει χαρακτηριστικά χωρίς κανείς να… πείθεται. Όταν ερωτήθηκε από την επιτροπή αν η ΠΑΕ είχε ευθύνη για την κίνηση του αυτή ο ίδιος απάντησε: «Οχι, η ΑΕΚ δεν είχε γνώση για κάτι. Αντιθέτως, οι άνθρωποι της ομάδας προσπάθησαν να μου κατεβάσουν το χέρι αμέσως».

Οι οργανωμένοι οπαδοί της «Ένωσης» εξέδωσαν και αυτοί με τη σειρά τους μια ανακοίνωση που του τα… έψαλαν έξω από τα δόντια. Με «σκληρή γλώσσα» κατέκριναν την πράξη του, η οποία πήγαινε κόντρα στην νοοτροπία της ομάδας. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε ένα κλαμπ το οποίο πρεσβεύει την προσφυγιά.

Τρεις μέρες αργότερα, το ΔΣ του συλλόγου θα αποφασίσει την άμεση διακοπή του συμβολαίου του μέχρι το τέλος της σεζόν, με τον ποδοσφαιριστή να συνεχίζει την καριέρα του στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, στην Νοβάρα. Η ΑΕΚ το ίδιο καλοκαίρι θα υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της από την πρώτη κατηγορία της Ελλάδας και στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει κανένα μέλλον.

Παράλληλα, την επόμενη του συμβάντος, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ αποφάσισε τον ισόβιο αποκλεισμό του από όλες τις εθνικές ομάδες.

Ύστερα από χρόνια, σε συνέντευξη του θα ζητήσει συγνώμη για τα ψέματα που είπε επάνω στον πανικό του, την… μοιραία μέρα και αφηγείται την πραγματικότητα για το περιστατικό. «Θέλω να τους πω ότι δεν είμαι ένας μάγκας όπως μου λένε μερικοί, αλλά ένας βλάκας, γιατί έκανα κάτι που δεν πίστευα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0