Καρώ Σημαία

F1, Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Θριαμβευτής ο Πιάστρι στη μονομαχία με τον Λεκλέρ!

F1, Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Θριαμβευτής ο Πιάστρι στη μονομαχία με τον Λεκλέρ!
Ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren κέρδισε την κούρσα στο Μπακού, αφήνοντας δεύτερο τον Σαρλ Λεκλέρ και τη Ferrari, ύστερα από έναν εκπληκτικό αγώνα, και κατέκτησε τη δεύτερη φετινή του νίκη.

Εντυπωσιακός έμελλε να είναι ο 17ος αγώνας Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, καθώς στο Μπακού γίναμε μάρτυρες μιας άρτιας τεχνικά οδήγησης του Αυστραλού Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος οδήγησε τη McLaren σε μια σπουδαία νίκη. Αν και αρχικά βρέθηκε συστηματικά δεύτερος, πίσω από τη Ferrari του Μονεγάσκου Σαρλ Λεκλέρ, πάντα ήταν σε απόσταση αναπνοής, ακόμη και όταν ο τελευταίος σταθεροποίησε τη χρονική μεταξύ τους απόσταση στο 1 δευτερόλεπτο κατά τον έκτο γύρο. 


Δέκα στροφές αργότερα, ο Λεκλέρ απώλεσε τη σημαντική διαφορά των έξι δευτερολέπτων, βγαίνοντας από το pit stop του, με συνέπεια ο Πιάστρι να παραμένει βασικός διώκτης του.  Τρεις γύρους προ του τέλους ο πάντα προπορευόμενος Γάλλος «προδόθηκε» από τα ελαστικά του και η εξαιρετική τεχνικά οδήγηση του Πιάστρι, καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τον έστειλε στη δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο  ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes, εκμεταλλευόμενος τη σύγκρουση των Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull) και Κάρλος Σάινθ (Ferrari) στον τελευταίο γύρο. 


www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0