Καρώ Σημαία

Έπαιξε… σκάκι και πήρε την καρώ σημαία: Τεράστια νίκη για τον Ράσελ στο Σπα!

Έπαιξε… σκάκι και πήρε την καρώ σημαία: Τεράστια νίκη για τον Ράσελ στο Σπα!

Μία τεράστια νίκη πανηγύρισε ο Τζορτζ Ράσελ στο Σπα, αξιοποιώντας στον απόλυτο βαθμό το μυαλό του. Απέδωσε η τακτική του, έκανε ένα πιτ λιγότερο και πήρε την καρώ σημαία, μπροστά από τους Χάμιλτον και Πιάστρι!

Ασύλληπτη νίκη για τον Τζορτζ Ράσελ στο Σπα, με… masterclass στρατηγικής: ο πιλότος της Μερσέντες αποφάσισε να κάνει ένα πιτ λιγότερο και πήρε την καρώ σημαία, αφήνοντας πίσω του Χάμιλτον και Πιάστρι!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο;  Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Λεκλέρ ξεκίνησε καλά και διατήρησε την πρώτη θέση, ενώ πίσω του ο Χάμιλτον με αποφασιστικό τρόπο πέρασε τον Πέρεζ και ανέβηκε στη 2η.

Ο Νόρις ανοίχτηκε πολύ στην πρώτη στροφή και πάτησε στα χαλίκια, κάτι που τον έκανε να χάσει τρεις θέσεις και να υποχωρήσει στην 7η, ενώ ο Πιάστρι ανέβηκε τέταρτος. Ο Φερστάπεν δεν κέρδισε πολλές θέσεις στην εκκίνηση αλλά στους δύο πρώτους γύρους πέρασε τους Άλμπον και Αλόνσο και ανέβηκε μέχρι και 8ος.

Πού κρίθηκε τώρα η συνάντηση; Ο Σαρλ Λεκλέρ μπήκε για το δεύτερο pit stop, σε μια προσπάθεια να κάνει το undercut στον Χάμιλτον. Ήταν όμως ένα σχετικά αργό pit stop και έτσι όταν ο Χάμιλτον μπήκε στον επόμενο γύρο για να τον καλύψει, το έκανε με επιτυχία και επέστρεψε στην πίστα μπροστά από τον οδηγό της Ferrari.

Ο Σάινθ ένιωθε πια πίεση από τον Χάμιλτον και στη Ferrari πήραν μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη στρατηγική απόφαση. Ο Ισπανός έκανε μόνο 8 γύρους με τα μεσαία ελαστικά και ξαναμπήκε στα pit για να βάλει τα σκληρά και να πάει με αυτά μέχρι το τέλος του αγώνα.

Αυτή απέδωσε στον απόλυτο βαθμό και ο Τζορτζ Ράσελ πανηγύρισε μία τεράστια νίκη, παίζοντας… σκάκι!

Screenshot_2024-07-28_172627.jpg
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0