Καρώ Σημαία

Formula 1, Κατάρ: «Περίπατος» για Φερστάπεν, καταστροφή για Χάμιλτον και μία McLaren για… μεγάλα πράγματα

Formula 1, Κατάρ: «Περίπατος» για Φερστάπεν, καταστροφή για Χάμιλτον και μία McLaren για… μεγάλα πράγματα

Ο Μαξ Φερστάπεν συνόδευσε τον 3ο παγκόσμιο τίτλο του και με νίκη στην πίστα του Κατάρ. Ο Ολλανδός ήταν κυρίαρχος, έχοντας δει τις δύο Mercedes να συγκρούονται στην αρχή και τον Λιούις Χάμιλτον να εγκαταλείπει. Παράλληλα, η McLaren απέδειξε για άλλη μία φορά, πως είναι μία υπολογίσιμη «δύναμη» για το πρωτάθλημα του χρόνου, με αμφότερα τα μονοθέσιά της να τερματίζουν στο βάθρο.

Ο 3ος παγκόσμιος τίτλος είχε εξασφαλιστεί από το Sprint Race του Σαββάτου (07/10), όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Μαξ Φερστάπεν από το να κυριαρχήσει απόλυτα στον μεγάλο αγώνα της Κυριακής (08/10) και να νικήσει στο grand prix του Κατάρ.

Επεισοδιακή η εξέλιξή του, με τον Χάμιλτον να εγκαταλείπει στον πρώτο γύρο, λόγω σύγκρουσης με τον Τζορτζ Ράσελ, τον Σέρχιο Πέρεζ να δέχεται δύο ποινές για παραβάσεις των ορίων της πίστας και την McLaren να εντυπωσιάζει ξανά με τον ρυθμό της.

Τα συνήθη… προβλήματα στη Φεράρι εμφανίστηκαν πριν καν την αρχή του αγώνα, με τον Κάρλος Σάινθ να απουσιάζει από την αφετηρία, λόγω βλάβης στην αντλία καυσίμων του.

Η εκκίνηση περιείχε τις χειρότερες δυνατές εξελίξεις για την Mercedes, αφού στην πρώτη μόλις στροφή οι Χάμιλτον και Ράσελ συγκρούστηκαν.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής προσπάθησε να προσπεράσει τον team-mate του και τον Ολλανδό από την εξωτερική, όμως οι δύο Βρετανοί είχαν επαφή και ο Χάμιλτον έμεινε εκτός συνέχειας. Ο Ράσελ έπεσε στην τελευταία θέση.

Η δραματική αρχή στον αγώνα είχε και… συνέχεια, με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να δέχεται ποινή 10 δευτερολέπτων, επειδή ξεκίνησε από την θέση του… Σάινθ στο grid και όχι από την προκαθορισμένη δική του!

Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε μετά τη σύγκρουση, ο Φερστάπεν διαχειρίστηκε το προβάδισμά του με την επανεκκίνηση, ενώ η υποχρέωση που δόθηκε από την FIA στους οδηγούς να κάνουν πιτ-στοπ τουλάχιστον κάθε… 18 γύρους, έφερε διαρκώς ανακατατάξεις.

Τα ζητήματα με τα όρια της πίστας ήταν πολλά από την Παρασκευή (06/10) και στον γύρο 28 ο Σέρχιο Πέρεζ τιμωρήθηκε με πέντε δευτερόλεπτα, γιατί τα ξεπέρασε για 4η φορά.

Στον γύρο 33 ο Φερνάντο Αλόνσο έχασε τον έλεγχο, βγήκε στην αμμοπαγίδα και επέστρεψε με επικίνδυνο τρόπο στην πίστα. Εμφανίστηκε ακριβώς μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ, με τον Μονεγάσκο να τον περνάει άμεσα και να αναρριχείται στην 5η θέση του αγώνα.

Η απόδοση του Πέρεζ εξακολουθούσε να παραμένει χαμηλή. Τα λάθη του αρκετά και μερικούς γύρους αργότερα έλαβε άλλη μία ποινή πέντε δευτερολέπτων, αφού δεν κατάφερε να διατηρήσει το μονοθέσιό του εντός των ορίων της πίστας του Κατάρ.

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ αποσύρθηκε από τον αγώνα, με τον ίδιο να δηλώνει στην ενδοεπικοινωνία πως δεν αισθάνεται καλά, ενώ ο Λανς Στρολ τιμωρήθηκε και αυτός με ποινή πέντε δευτερολέπτων για παραβίαση των ορίων. Λίγο αργότερα, το ίδιο συνέβη και στον Πιερ Γκασλί.

Ο Φερστάπεν συνέχισε τον «περίπατό» του, έχοντας δημιουργήσει ένα προβάδισμα ασφαλείας. Πίσω του στην 2η θέση ο Ράσελ, με τις δύο McLaren να ακολουθούν.

Ο Ράσελ χρειάστηκε όμως να μπει στα πιτς ξανά και οι Πιάστρι και Νόρις κατάφεραν έτσι εκ νέου να βρεθούν στο βάθρο.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0