Καρώ Σημαία

Formula 1,Σιγκαπούρη: Ξανά στην pole ο Σάινθ – Εκτός Q3 και οι δύο Red Bull!

Formula 1,Σιγκαπούρη: Ξανά στην pole ο Σάινθ – Εκτός Q3 και οι δύο Red Bull!

Αποκλεισμός – σοκ του Φερστάπεν από το Q3 των κατατακτήριων στην πίστα της Σιγκαπούρης (16/9). Ο Σάινθ για δεύτερο συνεχόμενο Grand Prix κατάφερε να γίνει… poleman με τον εκπληκτικό Ράσελ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.   

 

 

Q1

Στον πρώτο γύρο των προκριματικών ο Ράσελ ήταν αρχικά ταχύτερος με τον Φερστάπεν να μην έχει κάνει τόσο δυναμικό ξεκίνημα.

Ο Σάινθ με τη Φεράρι, λίγα λεπτά πριν το τέλος κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο, ωστόσο ο Στρολ βγήκε εκτός πίστας και κατέληξε στις μπαριέρες, κάνοντας αναγκάια την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας.

Ο Καναδός διέλυσε το μονοθέσιό του και φυσικά έμεινε εκτός συνέχειας μαζί με τους Μπότας, Πιάστρι, Σάρτζεντ και Ζου.

 

Q2

Το Q2 ξεκίνησε με μία μικρή καθυστέρηση μέχρι να απομακρυνθούν τα θραύσματα της Άστον Μάρτιν από την πίστα.

Την ίδια ώρα, υπό εξέταση βρισκόταν ο Φερστάπεν, ο οποίος σταμάτησε αντικανονικά στο τέλος του pit-lane κατά τη διάρκεια του Q1.

Ο Ολλανδός πριν ακόμα μάθει αν θα δεχθεί ποινή από τους αγωνοδίκες, παρεμπόδισε την προσπάθεια του Γιούκι Τσουνόντα και καλούνταν να «λογοδοτήσει» και για αυτό το συμβάν την ώρα που παρμένε δέκατος.

Ο «νεοφώτιστος» Λόσον έκανε την έκπληξη, σημειώνοντας ταχύτερο χρόνο από τον Φερστάπεν και αφήνοντάς τον εκτός Q3! Καταστροφική εξέλιξη για την Red Bull.

Ούτε ο Σέρχιο Πέρεζ κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο των κατατακτήριων και για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, κανένα μονοθέσιο των «ταύρων» δεν θα διεκδικήσει την pole position.  

Εκτός έμειναν οι: Φερστάπεν, Πέρεζ, Γκασλί, Άλμπον και Τσουνόντα.

Q3  

Οι Φεράρι ήταν οι ταχύτερες και είχαν πάρει σημαντικό προβάδισμα με τους Σάινθ και Λεκλέρ στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Χάμιλτον και Ράσελ ακολουθούσαν, με τον Αλόνσο να είναι πέμπτος.

Με τις δύο Red Bull εκτός, οι «τιφόζι» είχαν και πάλι την ευκαιρία να διεκδικήσουν την pole position χωρίς την… απειλή του Ολλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή.

Και ο Νόρις είχε βελτιώσει πολύ τον χρόνο του και λίγα λεπ΄τα πριν το τέλος βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Ο οδηγός της Μακλάρεν «έδινε μάχη» με τον Λεκλέρ, μέχρι τη στιγμή που ο Ράσελ προσπέρασε και τους δύο κάνοντας τον 2ο καλύτερο χρόνο.

Στην pole για ακόμα μία φορά ο Κάρλος Σάινθ, που δείχνει να έχει πεισμώσει. Ο Ισπανός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, και κατάφερε να κάνει το back-to-back με τον Βρετανό οδηγό της Μερσέντες να ακολουθεί, έχοντας απόσταση αναπνοής.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0