Καρώ Σημαία

Formula 1, Ολλανδία: Και με ήλιο και με βροχή, ο Φερστάπεν κερδίζει... ειδικά στο «σπίτι» του!

Formula 1, Ολλανδία: Και με ήλιο και με βροχή, ο Φερστάπεν κερδίζει... ειδικά στο «σπίτι» του!

Το ολλανδικό Grand Prix τα είχε όλα! Βροχή, ποινές, ανακατατάξεις αλλά η σταθερά ήταν μία. Για ακόμα μία φορά ο Φερστάπεν έμεινε ανίκητος. Ο Πέρεζ έχασε τη θέση του στο podium με λάθος στο… 90’, με τον Γκασλί να συμπληρώνει, μαζί με τον Αλόνσο, την αρχική τριάδα με ανατροπή.  


Η βροχή ήδη από τους πρώτους γύρους έκανε πολύ δύσκολη την προσπάθεια των οδηγών. Μετά το σήμα της εκκίνησης, ο Φερστάπεν υπερασπίστηκε την pole position του με τον Αλόνσο να ξεκινάει πολύ δυνατά, προσπερνώντας τον Νόρις ήδη από την στροφή 3.

Η πίστα ήταν εξαιρετικά ολισθηρή και οι συνθήκες είχαν γίνει ιδιάιτερα επικίδυνες, δεδομένου του ότι οι πιλότοι δεν είχαν ξεκινήσει με βρόχινα λάστιχα. Ορισμένοι οδηγοί άλλαξαν ελαστικά, αναμεσά τους και ο Ολλανδός πρωταθλητής αλλά και ο Πέρεζ.

Ο Σαρλ Λεκλέρ είχε σπασμένη την μπροστινή αεροτομή του και την αντικατέστησε άμεσα, την ώρα που ο Μεξικανός της Red Bull είχε περάσει στην πρώτη θέση.

Φυσικά και ο Φερστάπεν άρχισε να ανεβαίνει ξανά, μέχρι που τελικά προσπέρασε τον ομόσταβλό του, χτίζοντας μάλιστα σταδιακά μία διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο.

Η βροχή είχε επιστρέψει. Γκασλί και Σάινθ έδιναν μάχη για την τέταρτη θέση ενώ ο Σάρτζεντ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει διότι συγκρούστηκε με τις μπαριέρες.

Άσχημα τα νέα και για τη Φεράρι, η αεροτομή του Λεκλέρ μετά τη σύγκρουση με τον Πιάστρι δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα, καθώς ο Μονεγάσκος είχε ζημιά και στο κάτω μέρος του μονοθεσίου του.

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα απειλώντας στον γύρο 29 και τον Πέρεζ που βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Φοβερή η ταχύτατη Williams, με τον Άλμπον να είναι 6ος!

Ο Χάμιλτον δεν είχε καταφέρει να ξεκολλήσει από τις μεσαίες θέσεις.Το ίδιο και ο συμπατριώτης του, Λάντο Νόρις, ο οποίος είχε ξεκινήσει μεν δεύτερος, η κακή στρατηγική της Μακλάρεν όμως στους πρώτους γύρους τον έστειλε στην 9η θέση.    

Η εγκατάλειψη για τον Λεκλέρ δεν άργησε να έρθει. Στον 44ο γύρο ο Μονεγάσκος αποσύρθηκε με την έτερη Φεράρι να μπαίνει στα pits για αλλαγή ελαστικών. Ο Σάινθ επέστρεψε 11ος στην πίστα και όντας πολύ γρήγορος μόλις δύο γύρους μετά είχε ήδη ανέβει 8ος.  

Μεγάλος χαμένος ο Πιέρ Γκασλί, που υπερέβη το όριο ταχύτητας στα pits, και του επιβλήθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων. Με την τιμωρία αυτή βρέθηκε 6ος στον γύρο 50.

Στον ίδιο γύρο, καταστροφικό στοπ για τον Αλόνσο με τους μηχανικούς της Άστον Μάρτιν να αργούν υπερβολικά να αλλάξουν τα ελαστικά του Ισπανού, ο οποίος μετά την επιστροφή του στην πίστα είχε μείνει πλεόν εκτός βάθρου!

Στο σημείο εκείνο φάνηκε να πείσμωσε και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα «έπιασε» τον Σάινθ και πήρε πίσω τη θέση του.  

 

Η πρόγνωση του καιρού έδειχνε βροχόπτωση μεγαλύτερης έντασης από εκείνη στην αρχή του αγώνα. Μάχη με τον χρόνο έδιναν οι οδηγοί ώστε να προλάβουν την κακοκαιρία. Ο Αλόνσο φαινόταν να έχει «σφραγίσει» τη θέση του στο podium αυξάνοντας τη διαφορά του από τον 4ο, Γκασλί.    

Στον 61ο γύρο είχε αρχίσει να βρέχει έντονα επομένως όλοι οι οδηγοί έπρεπε να αλλάξουν σε βρόχινα ελαστικά συμπεριλαμβανομένου και του Φερστάπεν ο οποίος όχι μόνο οδηγούσε την κούρσα, αλλά είχε και απόσταση από τον Πέρεζ.

Δέκα γύροι απέμεναν για το τέλος, όταν ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull βγήκε εκτός πίστας! Πολύ κακή εξέλιξη για την ομάδα των «ταύρων» σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα.

Λίγο πριν την καρώ σημαία, εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και διακοπή. Η βροχή στην πίστα του Ζάντβορτ ήταν καταρρακτώδης. Λίγο πριν ο Ζου, είχε καταλήξει στον τοίχο της πίστας έχοντας χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του.

Οι οδηγοί παρέμειναν στα γκαράζ των ομάδων εώς ότου σταματήσει η καταιγίδα, χωρίς ενημέρωση για το πότε και αν θα δινόταν το σήμα επανεκκίνησης.     

Μετά την ανακοίνωση από την FIA για την επανέναρξη του αγώνα, οι πιλότοι ξεκίνησαν έχοντας το αυτοκίνητο ασφαλείας να προπορεύεται για δύο γύρους.

Ο Φερστάπεν παραμένει πρώτος με τον Αλόνσο να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Ο Πέρεζ θα δεχθεί ποινή για παραβίαση των ορίων του pit lane! Χάθηκε το βάθρο μέσα από τα χέρια του Μεξικανού ενώ ο Γκασλί παέι για την ανατροπή.

Τέσσερις γύροι απέμεναν για το τέλος με τον Μεξικανό να προσπαθεί να «ψαλιδίσει» τη διαφορά του από τον Γάλλο οδηγό της Αλπίν.

Η καρώ σημαία κυματίζει και ο Φερστάπεν είναι για ακόμα μία φορά ο μεγάλος νικητής, και μάλιστα εντός έδρας. Ο Αλόνσο μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα ανεβαίνει στη δεύτερη θέση του βάθρου με το αουτσάιντερ, Πιέρ Γκασλί, να τερματίζει τρίτος.

Βασιλική Μπαρτζιώτη
www.bnsports.gr
 

      

     

     

    

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0