Καρώ Σημαία

Μπινότο: «Πολύ κοντά στον κινητήρα της Ferrari αυτός της Marcedes»

Μπινότο: «Πολύ κοντά στον κινητήρα της Ferrari αυτός της Marcedes»
Η διαφορά ισχύος του νέου κινητήρα της Ferrari σε σχέση με τον Mercedes «δεν είναι πλέον τόσο μεγάλη», όπως είπε ο αγωνιστικός διευθυντής του Μαρανέλο, Ματία Μπινότο.

Προς το παρόν η Scuderia έχει κρατήσει χαμηλούς τόνους στα δημόσια σχόλιά της για την απόδοση της νέας της μονάδας ισχύος, αλλά τώρα ο αγωνιστικός της διευθυντής Ματία Μπινότο είπε ότι πλέον η Ferrari έχει ανέβει πολύ κοντά στο επίπεδο απόδοσης του κινητήρα της Mercedes.

«Η επιπλέον ισχύς του κινητήρα είναι πάντοτε διαθέσιμη στην ευθεία, και την καρπώνεσαι τόσο στην επιτάχυνση στο ξεκίνημα της όσο και σε τελική ταχύτητα στα τελειώματά της», είπε ο Μπινότο. «Το τριήμερο [στο Όστιν] είχαμε ρυθμίσεις μέγιστης αεροδυναμικής άντωσης, αλλά κατά κάποιο τρόπο ήμασταν πολύ κοντά στην τελική ταχύτητα των άλλων.

Σε σύγκριση πέρσι, με την κατάσταση που επικρατούσε, είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα προόδου. Ξέρουμε ότι υφίσταται ακόμα μια απόσταση από τον καλύτερο σημερινό κινητήρα, αλλά πιστεύουμε ότι πια αυτή η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη», συμπλήρωσε ο Ιταλός.

«Γενικά μιλώντας, στις γενικότερες παραμέτρους ενός γύρου, νομίζω ότι ήμασταν ξεκάθαρα ταχύτεροι [από τη McLaren] αυτό το τριήμερο», δήλωσε στο Όστιν ο Μπινότο. «Στα χαρτιά δεν ήταν μια πίστα που ταίριαζε με το αυτοκίνητό μας. Αυτός είναι ο λόγος που έχω μείνει ικανοποιημένος από την πρόοδο που είχαμε στους τελευταίους αγώνες. Η μονάδα ισχύος αναμφίβολα βοήθησε στις κατατακτήριες και στον αγώνα, και αυτό μου δίνει αρκετή αισιοδοξία για τους επόμενους αγώνες», κατέληξε.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0