Football Talk

Κρίμα για αυτόν τον ΠΑΟΚ: Τεράστια προσπάθεια στην Πόλη, «λύγισε» από τη Γαλατά, αλλά αποθεώθηκε από τον κόσμο του! (video)

Κρίμα για αυτόν τον ΠΑΟΚ: Τεράστια προσπάθεια στην Πόλη, «λύγισε» από τη Γαλατά, αλλά αποθεώθηκε από τον κόσμο του! (video)

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε πανάξια στην «κόλαση» του «Αλί Σαμί Γιεν», έπαιξε ως ισότιμος πρωταθλητής τη Γαλατασαράι, ηττήθηκε στα σημεία με 3-1, αλλά απέδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό του μέλλον.  

Το φλεγόμενο «Αλί Σαμί Γιεν» ήταν όπως αναμενόταν και μας έδωσε απλόχερα ό,τι υποσχόταν τις τελευταίες μέρες: εξαιρετική ατμόσφαιρα και τρομερό ρυθμό. Σε ένα γήπεδο κολαστήριο ο ΠΑΟΚ στάθηκε επάξια και ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω  στην ασφυκτική πίεση της Γαλατά – παράσημο το γεγονός πως δεν υπήρξε μόνο αμυνόμενος. Είχε τις στιγμές του και, κάλλιστα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αν τις είχε αξιοποιήσει λίγο καλύτερα με επιλογές.

Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο πολυδιαφημισμένος και δανεικός από τη Νάπολι, Οσίμεν, αστοχεί σε κεφαλιά, προϊδεάζοντας για το τι θα επακολουθήσει. Οι πρωταθλητές ανταποκρίθηκαν στο… κάλεσμα και μάλιστα εις διπλούν με δύο απανωτές τελικές πέντε λεπτά μετά με σουτ του Κωνσταντέλια (6’), το οποίο είχε την ίδια κατάληξη και του Ζίβκοβιτς (7’) που απέκρουσε ο Γκιουβέντ. Ο Καμαρά με πλασέ ακίνδυνο εκτός περιοχής στο 25΄ προσθέτει μια ακόμη τελική στην ομάδα του, ενώ ενδιάμεσα κάθε κατέβασμα της γηπεδούχου «μύριζε» γκολ. Στο δίλεπτο 26’ – 27’ ο Κοτάρσκι επενέβη δις και κράτησε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι σε σουτ των Οσίμεν (ύστερα από τραγικό λάθος του Ότο) και Σάρα αντίστοιχα. Σημαντικές ευκαιρίες είχαμε και προς το τέλος του ημιχρόνου, δύο για τους Τούρκους και μια για τους Θεσσαλονικείς: Αγκούν (42’ πλασέ) και Οσίμεν (44’ κεφαλιά) στέλνουν τη μπάλα λίγο άουτ, με τον Κωνσταντέλια στην εκπνοή να βλέπει τον Γκιουβέντ να αποκρούει το πλασέ του σε τετ α τετ. 

Σκληρή η εκκίνηση του δευτέρου μέρους, καθώς η Γαλατά προηγείται στο 48’ με… αυτογκόλ! Ύστερα από κόρνερ, ο Οσίμεν θα πραγματοποιούσε μια ακόμη τελική ξανά με κεφαλιά και η μπάλα απλώς «βρήκε» τον Μπάμπα Ράχμαν στην κάτω αριστερά γωνία, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει (μάλλον και αιφνιδιαζόμενος) την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να επέμβει τώρα Κοτάρσκι

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, είχαμε σχεδόν… λεπτό και φάση! Στο 60’ ακριβώς οι Κόλεϊ και Κοτάρσκι προλαβαίνουν δις τον Οσίμεν, στο 62΄ο Μπαταχτσί διώχνει την επικίνδυνη πάσα του Κωνσταντέλια προς την περιοχή του Γκιουβέντς, με την δικαίωση για την αποψινή εμφάνιση, όπως αρμόζει σε πρωταθλητή, να έρχεται με τον… Κωνσταντέλια στο 67΄, ύστερα από γύρισμα του Ότο, το οποίο έδιωξε ο Τούρκος τερματοφύλακας.

Δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να επενδύσει (και) χρονικά στην ισοφάριση, αφού στο 75’ ο Γιουνούς… εκτέλεσε από τα δύο μέτρα τον Κοτάρσκι, ο οποίος παραταύτα έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια να αποκρούσει, ύστερα από κεφαλιά ξανά του Νιγηριανού επιθετικού των Τούρκων. Στο 88’ οι του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται για χέρι του Σάντσες, αλλά παράβαση δεν υφίσταται, αφού η μπάλα πρώτα βρήκε στο χέρι του και στο 90+2’ ο Ότο σουτάρει δυνατά, όμως ηττάται από τον Γκιουνάι. Το κερασάκι στην πικρή για τον ΠΑΟΚ τούρτα βάζει ο Ικάρντι με εξαιρετικό πλασέ εντός της μεγάλης περιοχής. 

Γαλατασαράι (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουβέντς, Αϊχάν (84’ Γιέλερ), Σάντσες, Μπαρντάκτσι, Τζέικομπς, Σαρά, Τορέιρα, Γιλμάζ (87’ Μπατσουαγί), Μέρτενς (78’ Ντεμιρμπάι), Ακγκούν (88’ Κουτλού), Οσιμέν (78’ Ικάρντι).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Οζντόεφ (77’ Σβαμπ), Καμαρά (82’ Μπακαγιόκο), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (78’ Ντεσπότοφ), Τάισον, Τσάλοφ (70’ Τισουντάλι).


www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0