Πρόσωπα

Απότομο… άλμα ή «ώριμη» έξοδος; Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έδειξε πως ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει! (video)

Απότομο… άλμα ή «ώριμη» έξοδος; Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έδειξε πως ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει! (video)

Στο δίλημμα της ζωής του, ο Κωνσταντέλιας είπε βροντερό «όχι» στη Σάλτσμπουργκ, επιλέγοντας να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και να γιγαντωθεί για αρχή στο «χωριό», πριν δοκιμάσει να γίνει πρώτος στην… πόλη. Η Stoiximan Super League χαμογελάει, γιατί το παιδί θαύμα θα συνεχίζει να «μαγεύει» τα ελληνικά γήπεδα.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πήρε τη δύσκολη απόφαση. Είπε το «όχι» στη Σάλτσμπουργκ και στα πολλά της εκατομμύρια, επιλέγοντας να παραμείνει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Οι φίλοι του «Δικεφάλου» ένιωσαν μία μεγάλη ανακούφιση στο άκουσμα αυτής της είδησης, καθώς το παιδί… θαύμα της Stoiximan Super League δείχνει αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς αν η απόφαση αυτή είναι η σωστή για τον ίδιο και την εξέλιξη της καριέρας του, όμως οι ιστορίες του παρελθόντος έχουν δώσει ήδη την απάντηση τους.  

Η Σάλτσμπουργκ είναι μία από τις κορυφαίες «βιτρίνες» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και παράγει ή δημιουργεί ασταμάτητα τους κορυφαίους παίκτες του «αύριο» και ειδικά τους μεσοεπιθετικούς. Στη θεωρία ο Κωνσταντέλιας θα ήταν η τέλεια προσθήκη σε αυτό το πλάνο, κάτι που αποδεικνύουν και τα 17,5 εκατομμύρια που πρόσφεραν στον ΠΑΟΚ, με σκοπό να τον κάνουν δικό τους. Αν η μεταγραφή τελικά ολοκληρωνόταν, θα ήταν η μεγαλύτερη αγορά στην ιστορία της ομάδας, κάτι που από μόνο του, θα ήταν ένα παράσημο για τον Κωνσταντέλια.

Όλα αυτά πλέον όμως είναι λόγια του «αέρα». Ο 21χρονος έδωσε… ψήφο εμπιστοσύνης στον ΠΑΟΚ και ειδικά μετά τη «μαγική» χρονιά που μόλις πέρασε, θέλει να παραμείνει και να ηγηθεί στον νέο αγώνα που θα δώσουν οι «ασπρόμαυροι».

αρχείο_λήψης_-_2024-06-11T212252.443.png

Μπορεί η ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου να είναι σε ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο, συγκριτικά με άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, εδώ όμως ο Κωνσταντέλιας μπορεί να ανδρωθεί σε ένα οικείο περιβάλλον. Σε ένα πρωτάθλημα που όταν βγαίνει αλλαγή στα εκτός έδρας παιχνίδια, οι αντίπαλοι οπαδοί δεν διστάζουν να τον χειροκροτήσουν. Πρέπει να ζήσει επιτυχίες, αλλά και αποτυχίες και να μάθει να τις διαχειρίζεται.

Είναι δεδομένα ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, θέλει όμως δρόμο για να γίνει και ο… ηγέτης της. Όπως έχει δείξει η ιστορία, για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζονται αργά και σταθερά βήματα. Η απότομη βουτιά στα «βαθιά», μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικά αποτελέσματα και πολλά ελληνόπουλα έχουν «υποφέρει» από μεταγραφές το βάρος των οποίων, εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον, δεν μπόρεσαν ποτέ να «σηκώσουν».  

6125068.jpg

Στο εξωτερικό αν έχεις ταλέντο, θα σε εμπιστευτούν και θα επιμείνουν. Αυτή η στήριξη όμως έχει πάντοτε «ημερομηνία λήξης» και μετά έρχεται ο παραγκωνισμός και η αδιαφορία.

Ο Κωνσταντέλιας έχει πλέον την ευκαιρία να γιγαντωθεί μέσα στα πλαίσια του ελληνικού ποδοσφαίρου και μπορεί σε ένα, δύο ή και τρία χρόνια, να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να «κυνηγήσει» την ευρωπαϊκή καταξίωση. Πρώτα όμως καλό για τον ίδιο, αλλά και για τον ΠΑΟΚ θα ήταν να φτάσει το «ταβάνι» του στο… χωριό πριν πάει να γίνει πρώτος και στην πόλη.

Υγιής να είναι κι όλα θα γίνουν στην ώρα τους, οι βιαστικές αποφάσεις δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν και ο Κωνσταντέλιας φαίνεται πως έχει την οριμότητα για να... περιμένει. 

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0