Euro 2024

Ο Μπρούνο Τσιρίλο στο BN Sports: «Μπορεί κάτι μεγάλο ξανά η Ιταλία – Τρομερό πρωτάθλημα το φετινό, παλιά ο Ολυμπιακός το έπαιρνε από τον… Μάρτιο!»

Ο Μπρούνο Τσιρίλο στο BN Sports: «Μπορεί κάτι μεγάλο ξανά η Ιταλία – Τρομερό πρωτάθλημα το φετινό, παλιά ο Ολυμπιακός το έπαιρνε από τον… Μάρτιο!»

Διαβάζει κανείς το όνομά του και τον θυμάται. Απολύτως λογικό. Συνέδεσε την καριέρα του με την Ελλάδα. Ταυτίστηκε με το ποδόσφαιρο της χώρας μας. Έμαθε ελληνικά, μιλά άπταιστα, παρακολουθεί ακόμη τη Stoiximan Super League. Ο Μπρούνο Τσιρίλο μας βάζει σε κλίμα… EURO, μιλά για την Ιταλία και δείχνει συγχαρητήρια σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, για… διαφορετικούς λόγους!

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Δημήτρη Μανάκο

Η πιο μεγάλη ώρα πλησιάζει. Το EURO 2024 είναι πλέον προ των πυλών και ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε στο BN Sports για όλους και για όλα. Για την χώρα του, τις φιλοδοξίες της, την Εθνική Ελλάδος και φυσικά, το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πέρασε και «ταύτισε» την καριέρα του με την χώρα μας, έχοντας αγωνιστεί τόσο στον ΠΑΟΚ, όσο και στην ΑΕΚ. Έδωσε σε αμφότερους συγχαρητήρια, αναφορικά με το πόσο ανταγωνιστική έχει γίνει η Stoiximan Super League, ενώ επισήμανε πως παλαιότερα, ο Ολυμπιακός ήταν τόσο ανώτερος, που κατακτούσε τον τίτλο, δύο μήνες πριν καν ολοκληρωθεί.

Απολαυστικός Μπρούνο Τσιρίλο, μιλά άπταιστα ελληνικά και μας βάζει σε κλίμα ενόψει… EURO!

Powered by Λουξ: Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία αναψυκτικών και χυμών

εικόνα 2024 06 07 192549858

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να σε ρωτήσω αφορά την Ιταλία και την ομάδα που θα παρατάξει τώρα στο EURO. Τι πιστεύεις για αυτήν, ποιες είναι οι φιλοδοξίες που έχει;

«Σίγουρα είναι μία ομάδα με καινούργιους ποδοσφαιριστές. Έχει και έναν μεγάλο προπονητή. Δεν θα είναι εύκολο, διότι τα τρία, τέσσερα τελευταία χρόνια, η Ιταλία έχει διαρκώς νέους παίκτες. Τώρα σιγά – σιγά ξεκινά ο προπονητής να δουλεύει με αυτούς. Βεβαίως, έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στο EURO

Υπάρχει κάποια ομάδα της Ιταλίας, την οποία εσύ έχεις δει και ξεχωρίζεις;

«Σίγουρα είναι η ομάδα του Μουντιάλ του 2006, που κατακτήσαμε, έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου!»

Έχω βρει πως έχεις αγωνιστεί με την εθνική Ιταλίας, σε τέσσερις περιπτώσεις, το 2000, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θυμάσαι κάτι ιδιαίτερο από εκείνη την περίοδο;

«Ήταν πολύ ξεχωριστό για εμένα. Έπαιζα τότε στη Serie A, ήμουν μόλις 20 ετών. Είχαμε κερδίσει το EURO στη Σλοβακία, με την U-21. Και μετά πήγαμε στο Σίδνεϊ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν κάτι φοβερό. Τιμούσα τη φανέλα της χώρας μου, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ήμουν δίπλα σε πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές. Στον Γκατούζο, τον Πίρλο, τον Αμπροζίνι, με παίκτες δηλαδή που έχουν «γράψει» ιστορία.»

Bruno_Cirillo_574204.jpg

«λουξ free»: Προϊόν της χρονιάς για το 2023!


Θες να μας κάνεις και μία πρόβλεψη για το EURO;

«Θα ήθελα πολύ να είναι η Ιταλία. Ελπίζω να κάνουμε κάτι καλό, να πάμε ψηλά. Το θέλουμε. Έχουμε άλλωστε και ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν είμαστε φαβορί, αλλά έχουμε δυνατότητες. Δεν μπορώ να προβλέψω τον τελικό, είναι λίγο νωρίς, πρέπει να δούμε πώς θα ξεκινήσει η διοργάνωση.»

Θα ήθελα να σε ρωτήσω και για την Εθνική Ελλάδος. Ξέρεις πολύ καλά ελληνικά, πιθανώς παρακολούθησες την προσπάθεια των διεθνών. Θεωρείς πως θα μπορούσαν να είναι στο EURO;

«Θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα στο EURO. Έχει πολύ καλή ομάδα, αλλά κάτι δεν πήγε καλά. Χρειάζεται η Ελλάδα πάντως, να είναι στις μεγάλες διοργανώσεις. Και στο EURO, και στο Μουντιάλ. Έχει δυνατό πρωτάθλημα και πρέπει να δώσουμε και συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Κατέκτησε το Conference League, αυτό είναι καλό για όλη την χώρα. Ανεβάζει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι ένας λόγος παραπάνω για εμένα. Ένας ακόμη λόγος που πρέπει να επιστρέψει η Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις!»

384507.jpg

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθούμε και στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς έχεις αγωνιστεί και στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ. Περίμενες πως θα δούμε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα;

«Πριν από περίπου δύο μήνες, πίστευα πως θα το κατακτήσει η ΑΕΚ. Ήταν πρώτη στην βαθμολογία. Όμως, πρέπει να δώσουμε ένα μεγάλο μπράβο στον ΠΑΟΚ, που πάλεψε μέχρι το τέλος. Όπως φυσικά και στην ΑΕΚ, που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται διαρκώς. Το πρωτάθλημα δεν είναι όπως παλιά. Δεν το διεκδικούν μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Και για αυτό, το πρωτάθλημα γίνεται όλο και καλύτερο. Πέντε ομάδες το διεκδικούν, ακόμη και ο Άρης. Παλιά, το έπαιρνε ο Ολυμπιακός από τον Μάρτιο, πλέον είναι πιο εντυπωσιακό για όλους το πρωτάθλημα. Για τους παίκτες, για τον κόσμο, για εμάς που έχουμε παίξει εδώ.»

dfd1361f49649e68d7cd7682215fce58.jpg

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης