Euro 2024

Ο Μάρτσιν Μίετσελ στο BN Sports: «Ίνδαλμα ο Μπόνιεκ, αξέχαστο το... ψαλιδάκι στο ντεμπούτο μου με την Πολωνία!» (video)

Ο Μάρτσιν Μίετσελ στο BN Sports: «Ίνδαλμα ο Μπόνιεκ, αξέχαστο το... ψαλιδάκι στο ντεμπούτο μου με την Πολωνία!» (video)

Ένας «killer» μίας άλλης εποχής, για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Στο 4ο μέρος του αφιερώματος του BN Sports για το EURO 2024, ο Μάρτσιν Μίετσελ μιλά για την Πολωνία, το ντεμπούτο μου με αυτήν, την αγαπημένη του ομάδα όλων των εποχών, αλλά και την Θεσσαλονίκη!

Σχετικά Άρθρα
Συνέντευξη στον Φάνη Τσοκανά

Ηρακλής, ΠΑΟΚ και έπειτα, Μπόχουμ. Από το 2002 έως το 2007, ο Μάρτσιν Μίετσελ κατάφερε να εκτοξεύσει τις μετοχές του. Ήρθε στην Ελλάδα ως διεθνής με την εθνική ομάδα της Πολωνίας, και από την πρώτη του κιόλας σεζόν στην Θεσσαλονίκη, άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς. Αρχικά με τη φανέλα του «Γηραιού», κι έπειτα με αυτήν του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αγαπήθηκε όσο λίγοι στην Θεσσαλονίκη. Και πώς να γινόταν αλλιώς, από τη στιγμή που σκόραρε 45 φορές συνολικά σε πέντε σεζόν.

Με απόσταση 17 ετών, πλέον, γυρίζει πίσω στα χρόνια του στην Ελλάδα, αλλά και στην εθνική ομάδα της χώρας του, για την οποία και μίλησε στο BN Sports, εν όψει του EURO 2024.

Ποιος υπήρξε το ίνδαλμά του; Πώς κατάφερε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι στο ντεμπούτο του; Πόσο άλλαξαν οι καιροί από τη δική του εποχή, για το ελληνικό και το πολωνικό ποδόσφαιρο;


Powered by Λουξ: Η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία αναψυκτικών και χυμών

εικόνα 2024 06 07 192549858


Ποιες οι πιθανότητες της Πολωνίας για μία καλή πορεία στο φετινό EURO;

«Δυστυχώς, κληρωθήκαμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Κάτι που θα απολαύσουν, βέβαια, οι οπαδοί μας. Η τελευταία προσπάθεια της Πολωνίας σε EURO ήταν απογοητευτική. Φέτος, όμως, έχουμε τρεις ηγέτες στην εθνική μας ομάδα: τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα, τον Πιοτρ Ζιελίνσκι, ο οποίος μετακινήθηκε από τη Νάπολι στην Ίντερ, και φυσικά, τον γκολκίπερ, Βόιτσεκ Σέζνι. Ελπίζω πως αυτοί θα οδηγήσουν την Πολωνία προς τα τελευταία στάδια της διοργάνωσης».

Η αγαπημένη σου εκδοχή της εθνικής ομάδας της Πολωνίας, σε ολόκληρη την ιστορία της;

«Εκείνη που έβλεπα σαν παιδί από την τηλεόραση. Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών για εμένα. Όλοι περίμεναν να την δουν. Το ίνδαλμά μου τότε, ήταν ο Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ, παίκτης της Γιουβέντους, αναγνωρισμένος από ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο».



Ποια στιγμή της, είτε ως παίκτης, είτε ως οπαδός, σου έχει μείνει χαραγμένη;

«Δυστυχώς, στις ημέρες που αγωνίστηκα με τη φανέλα της, δεν κερδίσαμε κάτι. Αγαπημένη μου στιγμή, ήταν η πορεία στο EURO 2016, όταν φτάσαμε έως τον προημιτελικό απέναντι στην Πορτογαλία, και αποκλειστήκαμε στις λεπτομέρειες. Φυσικά, ξεχωρίζω και το ντεμπούτο μου με την εθνική ομάδα. Είχα σκοράρει, μάλιστα, με ανάποδο ψαλίδι!»



«λουξ free»: Προϊόν της χρονιάς για το 2023!

Το φαβορί για κατάκτηση φέτος;

«Όλοι χρίζουν την Αγγλία και τη Γαλλία, εγώ, όμως, πιστεύω πολύ την Ισπανία και τη Γερμανία».

Τέλος, ποια τα συναισθήματά σου για την Ελλάδα;

«Θυμάμαι κάθε λεπτομέρεια από τα χρόνια μου εκεί. Αγαπώ την Ελλάδα. Είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Συχνά επιστρέφω με την οικογένειά μου στη χώρα, κάνοντας διακοπές σε διάφορα μέρη. Χάρηκα πολύ, επίσης, για την επιτυχία του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, όταν ήμουν εγώ εκεί, δεν υπήρχε η οικονομική σταθερότητα, όπως τώρα. Ελπίζω πως θα έρθω ξανά σύντομα στην Ελλάδα. Οι καιροί αλλάζουν, πάντως. Τότε, πολλοί Πολωνοί έρχονταν στην Ελλάδα για να παίξουν ποδόσφαιρο και τώρα, πολλοί Έλληνες έρχονται στην Πολωνία».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης