Basket Talk

ΑΕΚ: Τόσο κοντά, αλλά τόσο μακριά… (video)

ΑΕΚ: Τόσο κοντά, αλλά τόσο μακριά… (video)

Η ΑΕΚ για ακόμη μία φορά έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό, αφού βρέθηκε ένα σουτ μακριά από τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR. Όμως στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι που μετράει…

Η ΑΕΚ έμεινε μερικά δευτερόλεπτα μακριά από το να καταφέρει να χαμογελάσει απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR καταγράφοντας μια ιστορική νίκη έπειτα από 27 χρόνια.

Αυτή την χαρά της την «έκλεψε» ο Κέντρικ Ναν που φάνηκε να προσαρμόζεται γρήγορα στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο Αμερικανός ήταν ο παίκτης «κλειδί» των «πράσινων», αφού αποτέλεσε τον clutch παράγοντα της νίκης σημειώνοντας τους 5 τελευταίους πόντους και τις δύο κρίσιμες βολές στο φινάλε (συνολικά 18 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ).

Η Ένωση πάλεψε, έπαιξε κι έχασε όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 27 ολόκληρα χρόνια. Όμως η ευκαιρίες που χάνει στο «τσακ» η ΑΕΚ πρέπει να σταματήσουν να υφίστανται και να μετουσιωθούν σε νίκες.

Το ίδιο συνέβη και στο ΣΕΦ, το ίδιο και στο ΟΑΚΑ. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου εν ολίγοις.

Και δεν είναι ότι δε μπορεί. Η ΑΕΚ έχει στην άκρη του πάγκου της έναν πολύ αξιόλογο προπονητή, τον Ζοάν Πλάθα, που τον περικυκλώνει ένα πολύ καλό ρόστερ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πιστέψει λίγο περισσότερο.

Στην προκειμένη ήταν το χαμένο σουτ του Ραντλ στα τελευταία δευτερόλεπτα, απέναντι σε μία ομάδα με τεράστιο μπάτζετ και βαριά φανέλα. Όμως, αυτές οι ευκαιρίες καλό είναι να μην χάνονται γιατί τη δύναμη ψυχής την έχει και με το παραπάνω και η ΑΕΚ.

Είχε απόντα τον ΜακΡέι, βρέθηκε πίσω για 11 πόντους στο ημίχρονο κι όμως έβγαλε «μαχητικότητα» και πυγμή παίρνοντας και το προβάδισμα με τους εξαιρετικούς Τίλμαν και Καμπενγκέλε. Αυτοί ήταν τα δύο «διαμαντάκια» της Ένωσης που την βοήθησαν να επιστρέψει χωρίς όμως να καταφέρουν να διατηρήσουν το μομέντουμ.

Το αποτέλεσμα; Άλλο ένα αθηναϊκό ντέρμπι κρίθηκε στον… πόντο, το 14ο στις 150 μεταξύ τους αναμετρήσεις, με τον Ναν να βγάζει τον Παναθηναϊκό AKTOR από τα δύσκολα για το 86-85. 

Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο για τον τρόπο που χάθηκε το ματς, όμως πρέπει να μετατραπεί σε πείσμα και πίστη ότι πλέον, όταν η ΑΕΚ βρίσκεται σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού θα φεύγει και με τη νίκη.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0