Basket Talk

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-68: Ο... Ησαΐας χόρεψε τρίποντο συρτάκι και άνοιξε το σκορ! (video)

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-68: Ο...  Ησαΐας χόρεψε τρίποντο συρτάκι και άνοιξε το σκορ! (video)
Σε μία πραγματική... σκυλομαχία εξελισσόταν το Game 1 της σειράς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε μέχρι το 25', τότε που οι «ερυθρόλευκες» κάνες πήραν μπρος. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Πειραιώτες πάτησαν... γκάζι και δεν ξανακοίταξαν πίσω. Απολαυστικοί οι Κάνααν και Βεζένκοφ.
Το... βροντοφώναζε ο Μπαρτζώκας πως τα παιχνίδια των playoffs με τη Φενέρμπαχτσε δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτά της κανονικής διάρκειας και επαληθεύθηκε μονομιάς. Η αρμάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήρθε στον Πειραιά για να «πεθάνει» στο παρκέ και αυτό έκανε, θέλοντας να σπάσει την έδρα του Ολυμπιακού με το... καλημέρα. Η διάθεση όμως δεν έφτανε στη «λαβωμένη» Φενέρμπαχτσε (δεν έπαιξε ο Ουίλμπεκιν) με τους Πειραιώτες να κρατούν την έδρα τους και να κάνουν στο 1-0 στη σειρά.


ΤΟ ΜΑΤΣ
Με διάθεση να επενδύσει στο post-up με τον Μουστάφα Φαλ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, που όταν δυσκολευόταν είχε τον Captain America του. Οι γηπεδούχοι ααντούσαν στην καλή κυκλοφορία της Φενέρ και το αρχικό της προβάδισμα (7-4) με τα ρήγματα του Τόμας Ουόκαπ, χάρις τον οποίο και τον Σάσα Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα 10-0 και προηγήθηκε με double-score στο 5'.

Παρόλα αυτά το time-out του Ιτούδη και η είσοδος του επανακάμψαντα Μάρκο Γκούντουριτς, άλλαξαν το... έργο. Η Φενέρμπαχτσε σκλήρυνε στην άμυνα, μπέρδεψε τον Ολυμπιακό στην επίθεση με πολλές και διαφορετικές λύσεις (Πιέρ και Χέις-Ντέιβις από 5 με παιχνίδι στο ποστ) και έκανε γρήγορα γρήγορα το ματς ντέρμπι. Η αναλογία ασίστ λαθών (6 προς 1) ήταν άρτια για τους Τούρκους και υπήρξε ο βασικός λόγος που οι Πειραιώτες έχασαν τη διαφορά που πήραν. Ο άλλος ήταν η ανυπομονησία που έδειξαν να βάλουν από νωρίς το... νερό στο αυλάκι. Και την πάτησαν.
Η Φενέρμπαχτσε ήταν εμφανές ότι είχε το μομέντουμ (προηγούμενη και με πέντε 21-26) και με τον Ουόκαπ, Φαλ στον πάγκο, ο Ολυμπιακός είχε θέματα στην επίθεσή του. Οι Σλούκας και Παπανικολάου ήταν εκτός ρυθμού, κάπως βιαστικοί και τα συνεχή double-team των «διψασμένων καναρινιών» έδειχναν ότι μόνο ήρεμο δεν θα είναι το βράδυ για τον Ολυμπιακό

Ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη και μία εξαιρετική του άμυνα στον Χέις-Ντέιβις έφεραν το... σάλπισμα (26 όλα στο 14') όμως όχι για πολύ. Η Φενέρμπαχτσε απάντησε με ένα 6-0 για το 26-32 και τη μεγαλύτερη διαφορά της στο ματς δείχνοντας να πατά καλύτερα. Η επιστροφή του Βεζένκοφ όμως σήμανε και το come-back του Ολυμπιακού. Πέντε σερί πόντοι του Βούλγαρου και ένα καλάθι και φάουλ του Φαλ, έβαλαν μπροστά τους Πειραιώτες μετά από ώρα (34-32). Ο Πιερ απάντησε όμως ο αρχηγός έστειλε στην ανάπαυλα μπροστά τους γηπεδούχους. 
Το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου εξελίχθηκε μια σου και μία μου. Κάτω από τη ρακέτα γινόταν μία πραγματική μάχη με Μότλεϊ και Φαλ, με τους Καλάθη και Βεζένκοφ να ξεχωρίζουν. Το επόμενο πεντάλεπτο ωστόσο άνηκε αποκλειστικά και μόνο σε μία ομάδα και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός.

Το επιθετικό κρεσέντο του Κάνααν (5/6 συνολικά) και τα 7/9 τρίποντα από πλευράς Πειραιωτών έβαλαν... φωτιά στο ΣΕΦ με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να εμπιστεύεται το ρυθμό της πεντάδας που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και να δικαιώνεται.Οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επιμέρους 19-8 και από το 44-43 εκτοξεύτηκαν στο 63-51 του 30'. Στο πεντάλεπτο αυτό ο Ολυμπιακός θύμισε τον καλό Ολυμπιακό που του απέφερε και την κορυφή της κανονικής διάρκειας, εξαργυρώνοντας το καλό του διάστημα.
Ο Ισαϊας... χόρευε και από τους 2.1 πόντους κατά μέσο όρο της τρίτης περιόδου στην κανονική διάρκεια εντός έδρας, έβαλε 15 κόντρα στη Φενέρ, όντας απολαυστικός. Με άξιο συμπαραστάτη τον Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο με +12. 
Η Φενέρ όμως δεν παράτησε έτσι εύκολα το ματς. Με τον Μάρκο Γκούντουριτς να προσθέτει πέντε πόντους, τα «καναρίνια» έτρεξαν ένα 7-0 και επέστρεψαν (63-58). Μέχρι εκεί όμως ήταν καθώς το... μάτι των «ερυθρόλευκων» γυάλιζε. Με 16/29 τρίποντα και 10/16 στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορούσε να γίνει και κάτι άλλο. ΜακΚίσικ και Σλούκας πήραν τη...μπαγκέτα από τον Κάνααν και έβαλαν τέλος στην εμφατική τελετή.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 37-35, 63-51, 79-68

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0