Πρόσωπα

Σέρχιο Αραούχο: Ο μόνος αναντικατάστατος σε μία ΑΕΚ γεμάτη λύσεις (video)

Σέρχιο Αραούχο: Ο μόνος αναντικατάστατος σε μία ΑΕΚ γεμάτη λύσεις (video)

Κανένας ποδοσφαιριστής σε καμία ομάδα δεν είναι αναντικατάστατος. Ο Σέρχιο Αραούχο όμως μπορεί να διεκδικήσει αυτόν τον τίτλο με την αγωνιστική (και όχι μόνο) εικόνα του σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Ο κατά πολλούς MVP του φετινού πρωταθλήματος βγαίνει εκτός αγωνιστικής δράσης στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν και ο Ματίας Αλμέιδα θα πρέπει να κάνει πλέον «αλχημείες» για να καλύψει το κενό ενός αναντικατάστατου ποδοσφαιριστή.  

Σχετικά Άρθρα

Το όνομα του έχει γίνει σύνθημα στα χείλη μικρών και μεγάλων βδομάδα παρά βδομάδα στην κατάμεστη «OPAP ARENA». Ο Αραούχο, ο πλέον αγαπημένος της «κιτρινόμαυρης» εξέδρας είναι αυτός που οδηγεί την ΑΕΚ σε μία πρωταθληματική πορεία μετά από τέσσερα χρόνια απανωτών αποτυχιών.

Υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα ο νέος αρχηγός της ΑΕΚ έχει θυσιάσει την μεγάλη του αγάπη (το γκολ) για το καλό της ομάδας και όλοι έχουν βγει κερδισμένοι.

Αραούχο: «Δεν με ενδιαφέρει να σκοράρω αν πάρουμε το πρωτάθλημα» -  www.ertsports.gr

Μία από τις άκρως επιτυχημένες αλλαγές θέσεων που έκανε ο «Πελάδο» ήταν να βγάλει το Σέρχιο από το «κουτί» και να του δώσει έναν νέο τελείως διαφορετικό, πιο ελεύθερο ρόλο. Ο Αραούχο όλη την σεζόν ήταν αυτός που έτρεχε μόνιμα πίσω από την μπάλα, πίεζε «ασφυκτικά» στο αμυντικό τρίτο του αντίπαλου και ήταν η κυριότερη «πηγή» δημιουργίας κινδύνων.

Τα εφτά γκολ που σκόραρε και οι εννιά ασίστ που μοίρασε δεν είναι νούμερα που αντικατοπτρίζουν την καθοριστική του παρουσία στο γήπεδο. Το πάθος και η αγάπη για την φανέλα που φοράει είναι αυτά που τον κάνουν ξεχωριστό και κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το μετρήσεις εύκολα.

Κανένας επιθετικός δεν έχει αφοσιωθεί ποτέ τόσο πολύ σε ένα σύστημα που είναι φτιαγμένο για να βάζουν τα γκολ άλλοι.

Ο Αραούχο «τράβαγε» όλη την σεζόν μία ολόκληρη ομάδα για να «παλέψει» με την ψυχή της. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι τα τάκλιν που έκανε στις καθυστερήσεις των παιχνιδιών και ας ήταν το σκορ στο 2-0. Ενώ τα γκολ των συμπαικτών του τα πανηγύριζε πιο «έξαλλα» και από τα δικά του. Όταν βλέπεις τον αρχηγό σου με αυτήν την νοοτροπία στο γήπεδο, πως γίνεται να μην δώσεις και εσύ τα πάντα;

σε διακοπές ανάπτυξη εξήγηση τα νεα τησ αεκ τωρα Γλύπτης ευκαιρία χείλος

Αν πάλι κάποιος θέλει να δει σε μία μόνο φάση ολόκληρη την σεζόν του Σέρχιο αρκεί το τρίτο γκολ στο παιχνίδι με τον Άρη (3-0) για την 20η αγωνιστική της Super League. Με το σκορ να είναι 2-0 στο 89ο λεπτό ο Αραούχο βγήκε ολομόναχος τετ-α-τετ με τον Κουέστα και αντί να γράψει το όνομα του στον πίνακα τον σκόρερ ενώ ταυτόχρονα θα «αποθεωνόταν» από 30.000 εκστασιασμένους φιλάθλους εκείνος δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο. Είδε από την αρχή της φάσης τον Πινέδα που τον ακολουθούσε και του «έσπασε» την μπάλα για να σιγουρέψει το 3-0.

Ένας επιθετικός σε μία σεζόν χωρίς πολλά γκολ επέλεξε να αφήσει τον εγωισμό του και αρκέστηκε με μία ασίστ. Το γήπεδο βέβαια αναγνωρίζει τέτοιες ενέργειες και μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής την λήξη του παιχνιδιού το μόνο πράγμα που ακουγόταν στην Νέα Φιλαδέλφεια ήταν το όνομα του.


Ότι δεν πέτυχε απέναντι στον Άρη το κατάφερε και με το παραπάνω στην «Τούμπα». Η ΑΕΚ πήρε την σημαντικότερη φετινή της νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (1-0) για την 2η αγωνιστική των play-off με τον Αραούχο να βάζει το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Ο Μάνταλος στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης με εξαιρετική πάσα-λόμπα βρήκε τον Αργεντινό μέσα στην περιοχή και αυτός αφού την στόπαρε με το στήθος «οριζοντιοποιήθηκε» στο αέρα και έβαλε ένα από τα γκολ της σεζόν.  

Η ζωή όμως δεν είναι δίκαιη, ενώ πολλές φορές είναι και σκληρή. Ο ποδοσφαιριστής που θυσίασε τα φετινά του νούμερα για την ομάδα εν τέλει θυσίασε και το αριστερό του γόνατο. Ο Αραούχο θα μπει στο χειρουργείο και θα χάσει το σημαντικότερο κομμάτι της σεζόν, αυτό που θα κρίνει και τους δύο τίτλους.

Ακόμα και το βάθος στο ρόστερ της φετινής ΑΕΚ δεν δείχνει αρκετό να μπορέσει να καλύψει το μέγεθος της «τρύπας» που θα αφήσει στην 11αδα ο «Τσίνο».

ΑΡΑΟΥΧΟ | Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, Βαθμολογίες, αποτελέσματα

Μπορεί ο Σέρχιο να μην μπορεί πλέον να βοηθήσει την ΑΕΚ από τον αγωνιστικό χώρο αλλά θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένο πως θα είναι δίπλα στην ομάδα σε κάθε της αναμέτρηση ελπίζοντας πως στο τέλος θα είναι αυτός που θα σηκώσει στον ουρανό της Νέας Φιλαδέλφειας (τουλάχιστον) ένα τρόπαιο.

 

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0