Basket Talk

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 100-70: Πήραν... φωτιά οι Πειραιώτες με τρομακτικό Βεζένκοφ! (video)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 100-70: Πήραν... φωτιά οι Πειραιώτες με τρομακτικό Βεζένκοφ! (video)
Τα... σπασμένα για την ήττα από την Παρτιζάν «πλήρωσε» ο ΠΑΟΚ (100-70), με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει ακάθεκτος στις εντός των συνόρων υποχρεώσεις του. Επέστρεψε στον πάγκο ο Μπαρτζώκας και μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ενόψει «διαβολοβδομάδας». Σαρωτικός ο Βεζένκοφ και παρολίγον άχαστος (9/11).
Άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Ολυμπιακό, άλλη μια άνετη νίκη. Οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν ιδανικά την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ με πολύ υψηλά ποσοστά εντός και εκτός πεδιάς, συνέχισαν ακάθεκτοι προς το αήττητο της κανονικής διάρκειας της Basket League (110-70 τον ΠΑΟΚ για την 20η Αγωνιστική). Υπό το βλέμμα της πάλαι ποτέ δόξας του συλλόγου, Ντέιβιντ Ρίβερς ο «ερυθρόλευκος περίπατος», με τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει ξανά... όργια (26π., 6ρ., 5ασ.) σε 20 λεπτά συμμετοχής. Επέστρεψε στον πάγκο ο Μπαρτζώκας μετά την ταλαιπωρία με την ίωση.

Με φρενήρη ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να «πυροβολούν» κατά ριπάς. Παπανικολάου και Βεζένκοβ από τη μία, έβλεπαν τους Ράιλι, Φράνκε να πρωταγωνιστούν από την άλλη για το αρχικό 13-14 (6’). Οι Θεσσαλονικείς με καλά ποσοστά από μακριά έβρισκαν λύσεις, αλλά αδυνατούσαν να σταματήσουν τον Βεζένκοβ (15π., 4ρ. 3ασ.), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 30-22. 

Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικάν έβαλαν.. τέλος στις όποιες φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ, τρέχοντας ένα σερί 14-0 και εκτοξεόντας τη διαφορά στο 42-23, κρατώντας τους Θεσσαλονικείς στον έναν μόλις πόντο σε έξι λεπτά παιχνιδιού στη δεύτερη περίοδο.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και η τρίτη περίοδος με τον Ράιλι να βρίσκει κάποιους πόντους όμως η σοβαρότητα των Πειραιωτών και η καλή κυκλοφορία της μπάλας δεν άφηνε πολλά περιθώρια (63-42).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Μπαρτζώκα και Τακιανό να μοιράζουν χρόνο συμμετοχής και να δοκιμάζουν σχήματα και πρόσωπα. Το γεγονός αυτό λειτούργησε αρχικώς καλύτερα για το «δικέφαλο» (68-55) αλλά μάλλον εξαγρίωσαν τους Πειραιώτες που ήταν καταιγιστικοί και έκλεισαν με κατοστάρα (100-70) στο άκουσμα της λήξης.

Τα δεκάλεπτα: 30-22, 49-30, 66-52, 100-70

Δείτε τα Στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0