Basket Talk

ΑΕΚ - Άρης 63-76: «Αυτοκρατορική» εμφάνιση, τεράστια νίκη (video)

ΑΕΚ - Άρης 63-76: «Αυτοκρατορική» εμφάνιση, τεράστια νίκη (video)
Σπουδαία επικράτηση του Άρη στο ντέρμπι των Άνω Λιοσίων όπου επικράτησε στο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ με σκορ 76-63.

Νίκη ψυχολογίας και ουσίας για τον Άρη στην έδρα της ΑΕΚ, απ' όπου απέδρασε με σημαντικό διπλό (76-63). Έτσι επανήλθε στις νίκες μετά την πρώτη αγωνιστική (σ.σ. απέναντι στον Παναθηναϊκό), καθώς είχαν ακολουθήσει οι ήττες από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Στην αντίπερα όχθη οι παίκτες του Καντζούρη προσγειώθηκαν απότομα, αντιμετωπίζοντας την πρώτη τους ήττα στην Basket league και δεύτερη διαδοχικά, έπειτα από την αναμέτρηση της Τρίτης (29/10) από την Βόννη.

Δυναμικό ξεκίνημα από τους Θεσσαλονικείς στα Άνω Λιόσια, έχοντας τον Νετζήπογλου σε καλή κατάσταση, με τον νεαρό γκαρντ να πετυχαίνει 7 π. στο πρώτο δεκάλεπτο. Ένα γρήγορο σερί 10-0 στα πρώτα 2μιση λεπτά έδωσε προβάδισμα, το οποίο διατηρήθηκε και στην συνέχεια.

Η Ένωση συνέχισε να δέχεται με ευκολία καλάθια, την ίδια ώρα που ο Άρης βρήκε νέο πρωταγωνιστή. O 24χρονος Αμερικανός Χόρτσλερ πήρε την μπαγκέτα στο σκοράρισμα, σημειώνοντας στην δεύτερη περίοδο 8π., ενώ από δικό του τρίποντο (2'53'') η διαφορά εκτοξεύτηκε στην μέχρι τότε μεγαλύτερη τιμή της (+17). Έτσι, παρά τους 4 διαδοχικούς πόντους του Μίτσελ, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με διψήφιου προβάδισμα (+11).

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βρήκε το καλό της διάστημα και προσπάθησε να ανακάμψει, όταν έπειτα από τρίποντο του Στρέλνιεκς και διαδοχικά καλάθια του Μίτσελ, έφτασε να κυνηγάει από το -7 (2'54'', 3η περίοδος). Ωστόσο η επαναφορά του Σανόγκο από τον Καστρίτη κρίθηκε ευεργετική, καθώς ο 26χρονος φόργουορντ έβγαλε άμυνες και 0'20'' για την λήξη του δεκαλέπτου μεγάλωσε ξανά την απόσταση στο +13.

 

Εν τέλει ο Άρης δεν απειλήθηκε και ουσιαστικά χειρίστηκε ιδανικά το προβάδισμα που απόκτησε στο πρώτο 20λεπτο. Με κορυφαίο σε σκοράρισμα τον Γκούντγουιν (18π. και 8 ριμπάουντ) και άξιο συμπαραστάτη τον Χότσλερ (16π.), επικράτησε με σκορ 76-63. Στην αντίπερα όχθη ο Μίτσελ διακρίθηκε με νταμπλ νταμπλ (13 π. - 10 ριμπάουντ), αλλά δεν είχε την απαραίτητη βοήθεια επιθετικά. Η ομάδα του πλήρωσε την αστοχία πίσω από τα 6,75μ. (5/24), αλλά και τα λάθη... τα οποία επέφεραν 20 πόντους στον αντίπαλο.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 36-47, 52-63, 63-76

 Τα στατιστικά του αγώνα

 Αντώνης Νιανιάς

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0