Football Talk

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2: Πέμπτη σερί νίκη, «υπογραφή» Λιβάι Γκαρσία!

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2: Πέμπτη σερί νίκη, «υπογραφή» Λιβάι Γκαρσία!
Πέρασε και από την έδρα του Λεβαδειακού η ΑΕΚ (2-0, 24/10) με «ντοπιέτα» Λιβάι Γκαρσία στο δεύτερο ημίχρονο! Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, που παραμένει στο «κυνήγι» του Παναθηναϊκού και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (30/10).

Αν και δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, η ΑΕΚ με ένα εκπληκτικό 20λεπτο στο δεύτερο μέρος, κατόρθωσε να φύγει νικήτρια από την έδρα του Λεβαδειακού με σκορ 2-0. Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, αλλά με τον κόσμο στις κερκίδες να κάνει τη Βοιωτία... Φιλαδέλφεια, η «Ένωση» πανηγύρισε την πέμπτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα. Έτσι, η «Ένωση» παραμένει στο «κατώφλι» του Παναθηναϊκού, απέχοντας έξι βαθμούς από τους πρωτοπόρους και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena – Αγιά Σοφιά.

Ο Λεβαδειακός αντίθετα προσπάθησε να περιορίσει την ΑΕΚ, το κατάφερε για ένα ημίχρονο, όμως σε μια από τις λίγες φάσεις που η άμυνά του ήταν ανοργάνωτη, δέχθηκε το γκολ και δεν μπόρεσε να συνέλθει. Η ομάδα του Βέλιτς παραμένει έτσι χαμηλά στη βαθμολογία, χωρίς ακόμα να έχει σημειώσει νίκη στο πρωτάθλημα και ούσα ισόβαθμη στους τρεις βαθμούς με τον ουραγό Ιωνικό.

aek2_1.jpg

1ο ημίχρονο

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 45λεπτά. Η «Ένωση» είχε κατοχή μπάλας που άγγιξε το 70%, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ. Συνολικά οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα απείλησαν τέσσερις φορές την εστία του Λεβαδειακού, ο οποίος αν και «κομπάρσος» επιθετικά, έμεινε πιστός στο αμυντικό πλάνο που λειτούργησε εξαιρετικά.

Ο Αραούχο στο 20’ σημείωσε την πρώτη φάση του αγώνα, με ένα σουτ εκτός περιοχής να περνά δίπλα από το δοκάρι του Μάρκοβιτς, με τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού να μπλοκάρει άνετα την μπάλα σε προσπάθεια του Γκατσίνοβιτς στο 26’. Ο Πινέδα «πυροβόλησε» στο 42’ αλλά και αυτό το σουτ πέρασε εκτός εστίας, ενώ το ημίχρονο «έκλεισε» με ένα κακό σουτ του Αραούχο.

2ο ημίχρονο

«Φουριόζα» μπήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος και η πίεση  Στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Σιμάνσκι έκανε ένα γύρισμα από πλάγια θέση για τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά το σουτ του κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Από την εκτέλεση, η μπάλα έφτασε στον Ελίασον που προσπάθησε να νικήσει τον Μάρκοβιτς, χωρίς αποτέλεσμα.

Τα πράγματα ήταν πολύ απλά στην φάση του 50ου λεπτού για την «Ένωση», η οποία έφτασε στο γκολ με τρεις πάσες. Ο Πίνεδα πίεσε ψηλά και έκλεψε την μπάλα από τους παίκτες του Λεβαδειακού, τροφοδότησε στο δεξί άκρο τον Ελίασον και εκείνος με μια «γλυκιά» σέντρα, έδωσε… μισό γκολ στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος σκόραρε με το κεφάλι.

libai.jpg

Ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη αξιόλογη φάση του στο παιχνίδι λίγο νωρίτερα (48’) με ένα διαγώνιο σουτ του Παναγιώτου που μπλόκαρε ο Αθανασιάδης, ενώ στο 64’ έχασε μια ακόμα ευκαιρία με τον Έλληνα γκολκίπερ της ΑΕΚ να αποκρούει το σουτ του Λούα-Λούα.

Στην εξέλιξη της φάσης ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι. Ο Γκατσίνοβιτς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού από τον Χάμοντ, με τον Βεργέτη να συμβουλεύεται και τον VAR για την απόφασή του να δείξει την άσπρη βούλα. Σχεδόν πέντε λεπτά μετά και με εξέταση του βίντεο από τον ρέφερι το πέναλτι καταλογίστηκε και ο Λιβάι Γκαρσία δεν είχε πρόβλημα να διπλασιάσει το προβάδισμα της ΑΕΚ στο 70’.

aek3_1.jpg

Οι γηπεδούχοι βέβαια θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα και να μπουν ξανά στο παιχνίδι, αλλά το πλασέ του Μουτίνιο στο 72' πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ από το δεύτερο γκολ και έπειτα έκανε απλά διαχείριση αποτελέσματος, χωρίς να δημιουργήσει κάποια επιπλέον φάση. Η τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα άνηκε στον Λεβαδειακό με τον Σβάρκα να μην μπορεί να νικήσει τον γκολκίπερ του «Δικεφάλου» από τη μικρή περιοχή.

MVP

Μπορεί ο Λιβάι Γκαρσία να πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, όμως αυτός που έκανε τη διαφορά στο χορτάρι ήταν ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος σε ακόμα ένα ματς ήταν καθοριστικός, με την μπάλα να περνά συνεχώς από τα πόδια του, να πατά περιοχή συχνά και να είναι ο άνθρωπος που κέρδισε το πέναλτι, από όπου προήλθε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη. Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος, κάτι που «έλυσε» τα πόδια των παικτών της και έδιωξε το άγχος. Ήταν μάλιστα μια από τις λίγες φάσεις του ματς που η άμυνα του Λεβαδειακού πιάστηκε απροετοίμαστη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Παναγιώτου, Βινίσιους, Λιάγκας, Τσάπρας, Μεχία, Χάμοντ (81' Σκβάρκα), Νίκας, Μουτίνιο, Τόρο (63' Πέτρε), Λούα Λούα (85' Γιαννιώτας).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Ρότα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (79' Μάνταλος), Πινέδα (72' Γιόνσον), Λιβάι Γκαρσία (91' Γαλανόπουλος), Αραούχο.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0