Football Talk

Super League: Τα 20 γκολ της πρεμιέρας έσπασαν ρεκόρ επταετίας και δείχνουν τον δρόμο για ένα παραγωγικό πρωτάθλημα (video)

Super League: Τα 20 γκολ της πρεμιέρας έσπασαν ρεκόρ επταετίας και δείχνουν τον δρόμο για ένα παραγωγικό πρωτάθλημα (video)

Η Super League ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο, αφού τα γκολ που πέτυχαν οι 14 ομάδες ήταν τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί σε πρεμιέρα τα τελευταία επτά χρόνια!

Το ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από τρείς μήνες απουσίας είναι ξανά εδώ και φαίνεται ότι θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό με τα προηγούμενα χρόνια. Η πρώτη αγωνιστική στη Super League δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα που να απώλεσε βαθμούς από το λεγόμενο Big-5 ωστόσο υπήρξαν γεγονότα που τράβηξαν το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου.

Ένα εξ αυτών, τα πολλά γκολ που σημειώθηκαν στην πρεμιέρα αφού ο τελικός απολογισμός από τις επτά αναμετρήσεις ήταν 20 γκολ. Σε ένα πρωτάθλημα που δεν φημίζεται για το επιθετικό ποδόσφαιρο και την παραγωγή πολλών τερμάτων, ο αριθμός αυτός δημιουργεί αρκετές προσδοκίες για την συνέχεια.

Η αρχή δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, έπειτα από το εντυπωσιακό 3-3 μεταξύ του Βόλου και του Αστέρα Τρίπολης στο εναρκτήριο παιχνίδι της αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες είχαν επιθετικό προσανατολισμό από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, με το γκολ στο 98’ από τον Χερόνιμο Μπαράλες να δίνει τον πόντο στην ομάδα της Αρκαδίας.

Ανάλογη ήταν η συνέχεια και στα επόμενα παιχνίδια μετά την ευρεία επικράτηση του Ατρομήτου με 3-1 επί του ΟΦΗ και το εκκωφαντικό πέρασμα της ΑΕΚ από την έδρα της Λαμίας με 3-0 και σκόρερ τον Αραούχο που πέτυχε δύο γκολ και τον Μεξικανό χαφ, Ορμπελίν Πινέδα.

Στις αναμετρήσεις της Κυριακής, ο Άρης είχε σε μεγάλη μέρα τον Ντανιέλ Μαντσίνι που σκόραρε δις, στο 3-0 επί του νεοφώτιστου Λεβαδειακού.


Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ επικράτησαν με 1-0 κόντρα σε Ιωνικό και Παναιτωλικό αντίστοιχα, αν και είχαν ευκαιρίες για υψηλότερο σκορ.




Το κλείσιμο της «γεμάτης» αγωνιστικής εμπεριείχε την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του την φετινή σεζόν με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννενα ενώ τα νικητήρια γκολ πέτυχαν οι Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς.

Ας δούμε τα γκολ που σημειωθήκαν στις πρεμιέρες της Super League τις προηγούμενες επτά αγωνιστικές περιόδους.

  • Σεζόν 2021-22: 11 γκολ
  • Σεζόν 2020-21: 15 γκολ
  • Σεζόν 2019-20: 16 γκολ
  • Σεζόν 2018-2019: 16 γκολ
  • Σεζόν 2017-2018: 15 γκολ
  • Σεζόν 2016-2017: 13 γκολ
  • Σεζόν 2015-2016: 15 γκολ

Τη σεζόν 2014-2015 στην 1η αγωνιστική σημειώθηκαν 25 γκολ, αλλά τότε το πρωτάθλημα περιλάμβανε 18 ομάδες.

Το ξεκίνημα στην Super League ήταν ιδανικό και έπειτα από πολλά χρόνια φαίνεται να υπάρχει αισιοδοξία για ανάλογη συνέχεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι πρωταρχικό μέλημα που πρέπει να απασχολεί τους συλλόγους είναι η βελτίωση του προϊόντος που θα εκτοξεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0