Πρόσωπα

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο… Γιώργος που λύνει τα χέρια του Πογέτ και η ακτινογραφία από το «Sheff United Way» (video)

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο… Γιώργος που λύνει τα χέρια του Πογέτ και η ακτινογραφία από το «Sheff United Way» (video)

Μετά από δύο χρόνια αναμονής, ο Μπάλντοκ έγινε επιτελούς… Γιώργος και ο Γκουστάβο Πογέτ βρίσκει τη λύση στο δεξί άκρο της άμυνας για την Εθνική Ελλάδας. Το BN Sports καταγράφει το διάστημα που έμπειρος μπακ περίμενε για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα και με τη βοήθεια του «Sheff United Way» σας αναλύει τα χαρακτηριστικά του!

«Ο πατέρας μου χοροπηδούσε στην κουζίνα για το Euro του 2004 και ήταν η χρονιά που έβαλε την Εθνική ομάδα στον χάρτη». Ήταν καλοκαίρι του 2004, και ο Τζόρτζ Μπάλντοκ βλέπει τον πατέρα του να πλέει σε πελάγη ευτυχίας μετά την κατάκτηση του EURO 2004 από την Εθνική Ελλάδας. Δεν ήταν απλώς ένας φίλαθλος της χώρας μας αλλά ένας άνθρωπος που είχε μεγαλώσει με τα «γαλανόλευκα». Η μητέρα του (γιαγιά του ποδοσφαιριστή) ήταν Ελληνίδα και ο Μπάλντοκ παίρνει αμέσως το μικρόβιο της χώρας μας.

Η εικόνα εκείνη, τον κάνει να νιώθει «μισός» Έλληνας και να περιμένει την ευκαιρία να γίνει και στα… χαρτιά, ώστε να τιμήσει το εθνόσημο. 18 χρόνια μετά το θαύμα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ο 29χρονος αμυντικός βλέπει τα χαρτιά του για να πάρει το δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας να γίνονται δεκτά και ο ίδιος να ζει (επιτέλους) το όνειρό του.

Το BN Sports καταγράφει τη φετινή παρουσία του έμπειρου άσου, την παρουσία του στην Αγγλία αλλά και την επιμονή του Τζον Φαν’τ Σχιπ για την περίπτωσή του.

Το γκολ της χρονιάς και ακόμη μία γεμάτη σεζόν…

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια, αφού η Νότιγχαμ Φόρεστ την «λύγισε» στην διαδικασία των πέναλτι και την άφησε εκτός τελικού ανόδου. Έτσι, οι «λεπίδες» θα βρίσκονται για ακόμη μία σεζόν στη Championship, χωρίς αυτό να αναιρεί την τρομερή πορεία που έκανε (και φέτος), ο Τζόρτζ Μπάλντοκ.

Ο 29χρονος φουλ μπακ μέτρησε συνολικά 27 συμμετοχές φέτος, με απολογισμός τρεις ασίστ αλλά και ένα τέρμα. Φυσικά, το μοναδικό γκολ που πέτυχε φέτος, δεν ήταν απλά μία επίτευξη τέρματος. Ήταν βγαλμένο από άλλο πλανήτη. Ο δεξιοπόδαρος αμυντικός έχει τεθεί ως υποψηφιότητα στα καλύτερα γκολ της χρονιάς και δικαίως, για το τέρμα που πέτυχε κόντρα στη Σουόνσι, το οποίο μόνο αν το δει κάποιος, θα καταλάβει το πόσο ξεχωριστό ήταν.

Να τονίσουμε εδώ, πως μετά την πέμπτη του σεζόν στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ο Μπάλντοκ έχει φτάσει τις 166 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με πέντε γκολ και 13 ασίστ στο παλμάρε του.

Δύο χρόνια αναμονής και η επιμονή του Φαν’τ Σχιπ!

Στα μέσα του 2020, το όνομα του Τζόρτζ Μπάλντοκ έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι για την Ελληνική Ομοσπονδία. Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, προπονητής της Εθνικής Ελλάδας τότε, τον είχε ξεχωρίσει και γνώριζε για το ελληνικό του παρελθόν. Οι διαδικασίες πήραν μπρος, όμως ο κορωνοϊός έβαλε φρένο στην υπόθεσή του (όπως και σε άλλους ποδοσφαιριστές που ετοιμαζόντουσαν να γίνουν «Έλληνες»).

Ο Ολλανδός τεχνικός δεν σταμάτησε να τονίζει πόσο σημαντική θα είναι η προσθήκη του και οι εμφανίσεις του στο Νησί, το επιβεβαίωναν καθημερινά. Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια (!) για να καταφέρει ο Μπάλντοκ να χαμογελάσει για την ελληνική υπηκοότητα. Ήταν κάτι που το ήθελε πολύ και το απέδειξαν οι συμπαίκτες του που χάρηκαν επίσης με τη χαρά του.

Αυτή η αναμονή δύο χρόνων μπορεί να έφερε αλλαγές στην Εθνική Ελλάδας, όπως στην τεχνική της ηγεσία αλλά όχι και στο πρόβλημα του δεξί άκρου της άμυνας. Ο Γκουστάβο Πογέτ από την πρώτη στιγμή που έμαθε για την επισημοποίηση των απαραίτητων εγγράφων, συμπεριέλαβε τον Μπάλντοκ στην αποστολή της χώρας μας.

Δεξί μπακ μετά τον… Τοροσίδη και έτοιμος να ζήσει από κοντά τον μύθο που τον έκανε Έλληνα!

Είναι γνωστό πως μετά την αποχώρηση του Βασίλη Τοροσίδη, η Εθνική Ελλάδας δεν έχει βρει κάποιον αξιόλογο δεξιοπόδαρο αμυντικό για να καλύψει επάξια τη θέση. Μπακάκης, Σκόνδρας, Μαυρίας, Κώτσιρας, Ρότα, Σάλιακας και Ανδρούτσος είναι μερικά από τα ονόματα που δοκιμάστηκαν στη συγκεκριμένη θέση αλλά κανείς δεν έδειξε πως μπορεί να πάρει πάνω του το βάρος του εθνόσημου. Τουλάχιστον, όχι τόσο καλά όσο ο Τοροσίδης.

Η ένταξη του Μπάλντοκ φέρνει νέα δεδομένα, καθώς η Εθνική Ελλάδας αναβαθμίζεται σημαντικά στα ακραία μπακ της. Ειδικά από την στιγμή, που αριστερά βρίσκονται οι Τσιμίκας, Γιαννούλης και Κυριακόπουλος. Ο 29χρονος είναι ένας φουλ μπακ που έχει μάθει να παίρνει μέτρα και αναλαμβάνει όλη την πλευρά. Κινείται σε θέσεις εξτρέμ ή φορ αλλά επιστρέφει και πολύ ιδιαίτερο τρόπο, μην αφήνοντας ακάλυπτη τη θέση του.

Η προσθήκη είναι σίγουρα πολύ σημαντική αν σκεφτεί κάποιος πως είναι ο 8ος ακριβότερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας πλέον σύμφωνα με το transfermarkt. Μένει να δούμε τι μπορεί να προσφέρει και στο γήπεδο.

Ο Στιούαρντ του «Sheff United Way»: «Έτσι θα βοηθήσει την Ελλάδα – Είμαστε χαρούμενοι για εκείνον»

Φυσικά, άπαντες στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι χαρούμενοι με τον έμπειρο αμυντικό, καθώς ο ίδιος δεν είχε κρύψει πόσο θα ήθελε να παίξει με το εθνόσημο της Ελλάδας. Ο ιδιοκτήτης σε μία από τις μεγαλύτερες σελίδες της ομάδας, Χαλ Στιούαρντ της «Sheff United Way» μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για τον ίδιο. Πόσο μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας, οι φήμες για Ολυμπιακό και όσα πρέπει να ξέρουμε για τον Μπάλντοκ.

  • Πες μου για τον Μπάλντοκ. Πώς μπορεί να βοηθήσει την Εθνική Ελλάδας;

«Ο Μπάλντοκ είναι ένας τρομερά αθλητικός και δυνατός αμυντικός που μπορεί να παίξει δεξί φουλ μπακ με μεγάλη ευκολία καθώς είναι πολύ καλός στην άμυνα. Δεν είναι ο πιο γρήγορος, αλλά η θέση του το αναπληρώνει αυτό, κάνει σπάνια λάθη και έχει εξαιρετική τεχνική μαζί με μια εξαιρετική πρώτη πάσα»

  • Είσαι χαρούμενος που ο Μπάλντοκ θα παίξει για την Ελλάδα και γιατί;

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι που ο Μπάλντοκ εκπροσωπεί την Ελλάδα. Είναι κάτι που ήθελε να κάνει εδώ και πολλά χρόνια και αν δεν υπήρχε η πανδημία, είμαι βέβαιος ότι θα είχε συμβεί πολύ νωρίτερα. Είναι αμυντικός διεθνών προδιαγραφών και πολύ δημοφιλής στην Bramall Lane. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο με την Εθνική Ελλάδας. Οι οπαδοί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έχουν μια πολύ καλή άποψη για την Ελλάδα, χάρη στους τέσσερις πρώην Έλληνες παίκτες μας: Μπορμπόκη, Δέλλα, Ρέτσο και Δώνη

  • Το δυνατό του σημείο και η αδυναμία του;

«Τα δυνατά σημεία του Μπάλντοκ είναι η προθυμία του να μην τα παρατάει ποτέ, η αθλητικότητα του, το πάθος του, η ανάγνωση του παιχνιδιού και η φυσική του κατάσταση. Μπορεί πραγματικά να κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και έχει σκοράρει το γκολ της σεζόν για τις «λεπίδες». Οι μόνες πραγματικές του αδυναμίες είναι οι ντρίμπλες του στο επιθετικό κομμάτι»

  • Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες για αυτόν και τον Ολυμπιακό. Τι ξέρεις και αν ήθελες να τον πουλήσετε;

«Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ δεν θέλει να πουλήσει τον Τζορτζ σε κανέναν, αλλά μια πρόταση από τον Ολυμπιακό που μπορεί να είναι πολύ καλή, δεν θα την αρνηθεί, καθώς έχουμε έναν υπέροχο αμυντικό που πιέζει για την ίδια θέση, αλλά καθώς ο Μπογκλ είναι τραυματίας θα εκπλαγώ αν επιτρεπόταν στον Μπάλντοκ να φύγει Σέφιλντ Γιουνάιτεντ»

  • Η μεγαλύτερη στιγμή του με τη Σέφιλντ;

«Η προσωπική μου αγαπημένη στιγμή από τον Τζορτζ ήταν το γκολ του εκτός έδρας στη Νόριτς σε μια νίκη με 2-1 τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί άλλοι οπαδοί της Γιουνάιτεντ θα έχουν άλλες στιγμές από έναν υπέροχο και απίστευτα δημοφιλή παίκτη»

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0