Πρόσωπα

Ο Κούρτιτς προσπέρασε τον Γεωργιάδη από την «άσπρη βούλα» και κυνηγά τους Τζόρτζεβιτς-Τσιάρτα! (video)

Ο Κούρτιτς προσπέρασε τον Γεωργιάδη από την «άσπρη βούλα» και κυνηγά τους Τζόρτζεβιτς-Τσιάρτα! (video)
Στην 9η ευκαιρία που του δόθηκε, αποδείχθηκε ξανά έτοιμος. Ο Γιάσμιν Κούρτιτς μετρά οκτώ γκολ από το σημείο του πέναλτι και πλέον, καταδιώκει τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Βασίλη Τσιάρτα, που βρίσκονται στη δεύτερη και την πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας, αντίστοιχα!
 
Σχετικά Άρθρα
Η ευστοχία από τα έντεκα βήματα δεν είναι δεδομένη. Χρειάζεται ψυχολογία, εμπιστοσύνη από τον εκτελεστή στα... πόδια του και συχνά «κρύο» αίμα. Ο Γιάσμιν Κούρτιτς, στα 8 από τα 9 εννέα πέναλτι που κλήθηκε να χτυπήσει φέτος, απέδειξε πως διαθέτει και τα τρία προαναφερθέντα στοιχεία.

Η μόνη φορά που δεν το έπραξε, ήταν απέναντι στον Παναιτωλικό (12/01, 2-0), όταν νικήθηκε από τον Μελίσσα στο πρώτο κερδισμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ, αλλά τον νίκησε στο δεύτερο!


Με τους αριθμούς του να... καλπάζουν στη συγκρεκριμένη κατηγορία, μετά το 8ο γκολ του από την «άσπρη βούλα» απέναντι στον Βόλο (23/01, 4-0), γράφει τη δική του ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα, από την έλευση της νέας χιλιετίας κι έπειτα. Ξεπέρασε τον τελευταίο «ασπρόμαυρο», Γιώργο Γεωργιάδη, και πλέον, κυνηγά τον δεύτερο, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και τον πρώτο, Βασίλη Τσιάρτα!


Ο άλλοτε μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους, τη σεζόν 2001/02, την προτελευταία του με την ασπρόμαυρη φανέλα, εκτέλεσε εννέα πέναλτι, εκ των οποίων τα επτά ήταν εύστοχα. Ωστόσο, δεν ήταν ο πρώτος στη σχετική λίστα σε εκείνη την αγωνιστική περίοδο, αλλά ένας παίκτης του έτερου «Δικεφάλου»!
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Τσιάρτας σκόραρε στις δέκα από τις 13 φορές που έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα, προσπερνώντας το ρεκόρ που έγραψε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με τη φανέλα του Ολυμπιακού με την έλευση της νέας χιλιετίας, δηλαδή στο πρωτάθλημα της σεζόν 1999/2000, έχοντας εννέα στα δέκα πέναλτι, εύστοχα.
 
Πλέον, μένει να φανεί πού θα σταματήσει ο Σλοβάκος χαφ, που είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλο, βρίσκεται στην κορυφή των σκορ του φετινού πρωταθλήματος με 12 γκολ. Αν αυτά που έχει βρει από το σημείο του πέναλτι θα αυξηθούν, δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν, αλλά εφόσον του δοθεί η ευκαιρία, έχει αποδείξει ότι ξέρει πώς να την εκμεταλλευτεί!
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0