Basket Talk

Διαστημικός ΠΑΟΚ ισοπέδωσε τον Άρη με 96-64!

Διαστημικός ΠΑΟΚ ισοπέδωσε τον Άρη με 96-64!

Ο ΠΑΟΚ στέφθηκε νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον… κάκιστο Άρη να μην μπορεί να αντιδράσει ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά και γνώρισε την ταπεινωτική ήττα με 96-64.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη στο «PAOK Sports Arena», για τις υποχρεώσεις της 10ης αγωνιστικής της Basket League, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από διπλή ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη από Απόλλωνα Πάτρας και Γαλατάσαραϊ αντίστοιχα. Από τη άλλη μεριά ο Άρης με τρεις σερί νίκες επί Προμηθέα, Ηρακλή και Περιστέρι ήθελε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί του και να βάψει στα δικά του χρώματα το… απόλυτο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε άλλα σχέδια για τη βραδιά. 

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα διατρέχοντας ένα σερί 15-0 με πληθώρα επιλογών στο σκοράρισμα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» ήταν μπλοκαρισμένοι τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον υψηλό ρυθμό το παιχνίδι, με τον Άρη να χάνει πολύ απλά καλάθια και να συνεχίζει την κακή αμυντική λειτουργία, όπως και τα φθηνά λάθη.

Ο «Δικέφαλος» είχε πολυφωνία επιθετικά με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους οι οποίοι… δεν πατούσαν στο γήπεδο με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ποσοστό των τριπόντων του στο 1ο ημίχρονο 1/14 (7%). Οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν στο ημίχρονο με 28 πόντους εις βάρος τους, χωρίς να δείχνουν διάθεση και ικανότητα να ξαναμπούν στο ημίχρονο. 

Έτσι λοιπόν στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ, με ασταμάτητο ρυθμό συνέχισε από εκεί που το άφησε, ενώ ο Άρης δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί από τον πανικό που τον υπέταξε ο «Δικέφαλος» στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ασπρόμαυροι» διατήρησαν σταθερά τη διαφορά του σκορ στους 30 πόντους, δίχως να αφήνουν περιθώρια στον αντίπαλο τους. Η τελευταία περίοδος της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την μεγάλη αυτή νίκη από το ημίχρονο.

Έξι παίκτες για τους γηπεδούχους πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων: Ντιλέο (16π.), Γιάνκοβιτς (14π.), Μάντζαρης (13π.), Λοβ (12π.), Τζόουνς (10π.) και Ογκμπέιντ (10 π.)

 

Τα δεκάλεπτα: 29-6, 54-26, 76-51, 96-64.
Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά ΕΔΩ
 

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0