Football Talk

Άρσεναλ – Νιούκαστλ 2-0: Κυνικοί «κανονιέρηδες» που πατούν τετράδα! (video)

Άρσεναλ – Νιούκαστλ 2-0: Κυνικοί «κανονιέρηδες» που πατούν τετράδα! (video)

Τι και αν η Άρσεναλ δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο και χρειάστηκε περίπου μία ώρα, προκειμένου να πάρει το προβάδισμα; Ο στόχος επετεύχθη, οι «κανονιέρηδες» επέστρεψαν στις νίκες και μετά το τελικό 2-0 απέναντι στη Νιούκαστλ του Έντι Χάου, «αγγίζει» και επίσημα την τετράδα!

Το ντεμπούτο του Έντι Χάου στη Νιούκαστλ είναι γεγονός, αλλά η Άρσεναλ, την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην 13η  αγωνιστική της Premier League, μόνο απλή υπόθεση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς την παράδοση που ήθελε τους «κανονιέρηδες» να μην έχουν ηττηθεί ποτέ από ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας όταν τους συναντά στο Έμιρεϊτς!

Και εν τέλει η προϊστορία των «κόκκινων» απέναντι στους ουραγούς της βαθμολογίας συνεχίστηκε και πάλι, με την Άρσεναλ να επικρατεί με 2-0 της Νιούκαστλ, έχοντας ως πρωταγωνιστή της τον Μπουκάγιο Σάκα που άνοιξε το σκορ και στην συνέχεια αντικαταστάθηκε για να… βρει δίχτυα ο Μαρτινέλι.

Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, με αρκετά καλό ρυθμό και τεράστιες ευκαιρίες από τους Σέλβεϊ και Ομπαμεγιάνγκ, στο 57ο λεπτό ήρθε η ώρα, προκειμένου οι «κανονιέρηδες» να πάρουν το προβάδισμα.


Ο Μπουκάγιο Σάκα συνεργάστηκε με τον Ταβάρες, πραγματοποίησε εξαιρετικό σουτ από δύσκολη γωνία και το 1-0 για την Άρσεναλ επετεύχθη πριν από την συμπλήρωση μίας αγώνα!


Παρόλα αυτά, οι πανηγυρισμοί «κόπασαν» όταν ο Μπουκάγιο Σάκα ξεκίνησε να αισθάνεται ενοχλήσεις. Τραυματίστηκε, δεν μπορούσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι που πολλές φορές έχει ζητήσει να αγωνίζεται περισσότερο. Βγήκε και αυτό στον Μικέλ Αρτέτα, ένα λεπτό μετά τις διαμαρτυρίες της Νιούκαστλ για πέναλτι στον Γουίλσον.

Ο Άτγουελ άφησε το ματς να συνεχιστεί και οι «κανονιέρηδες» σκόραραν με εκπληκτική συνεργασία των Τομιγιάσου και Μαρτινέλι με την μπάλα να μην πέφτει κάτω!


Το 2-0 εξασφάλισε τη νίκη για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, η Άρσεναλ κέρδισε για 5η συνεχόμενη φορά στο ίδιο γήπεδο τη Νιούκαστλ δίχως να δεχθεί γκολ και «έπιασε» στην 4η θέση την Γουέστ Χαμ με ένα ματς περισσότερο.

Απεναντίας, η ομάδα του Έντι Χάου έμεινε πίσω για 17η φορά στο Έμιρεϊτς και εξακολουθεί να αποτελεί την μοναδική επαγγελματική ομάδα στην Αγγλία δίχως νίκη μετά από 13 αναμετρήσεις!

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Ταβάρες, Σάκα (64' Μαρτινέλι), Παρτέϊ (85' Ελνένι), Λοκόνγκα, Σμιθ Ρόου, Έντεγκααρντ, Ομπαμεγιάνγκ (76' Λακαζέτ)

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Λασέλς, Σαρ, Κραφτ, Ρίτσι (67' Αλμιρόν), Φρέιζερ, Σέλβεϊ (89' Χέιβεν), Γουίλοκ, Σεντ Μαξιμίν, Ζοέλινγκτον (67' Μέρφι), Γουίλσον

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0