Football Talk

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3: Με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, «σώθηκε» ο Σόλσκιερ, και… κινδυνεύει ο Νούνο Εσπιρίτο!(video)

Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3: Με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, «σώθηκε» ο Σόλσκιερ, και… κινδυνεύει ο Νούνο Εσπιρίτο!(video)

Μπορεί να μιλάμε μόλις για την 10η αγωνιστική της Premier League, αλλά τα αποτελέσματα της Τότεναμ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι πρότινος, είχαν δώσει στην αναμέτρηση χαρακτήρα «τελικού». Τόσο για τους ποδοσφαιριστές, όσο και για τους προπονητές τους. Εν τέλει, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ επικράτησε χάρη στον… Κριστιάνο Ρονάλντο, και το τελικό 3-0 επέφερε την ηρεμία στις τάξεις των «κόκκινων διαβόλων». Έλαμψε και πάλι ο Πορτογάλος, έχοντας γκολ και ασίστ, ξέσπασε σε αποδοκιμασίες το γήπεδο των Λονδρέζων κατά του Νούνο Εσπιρίτο!

Σε ένα ενδιαφέρον πρώτο ημίχρονο, του οποίου η προϊστορία έδειχνε πως το 0-0 έπειτα από τα εναρκτήρια 45’ δεν είναι πιθανό, μιας και η τελευταία «λευκή» ισοπαλία ήταν το 2016, ο Κριστιάνο Ρονάλντο φρόντισε για ακόμη μία φορά να επιβεβαιώσει πως δεν θα «σπάσει» η παράδοση.

Τροφοδοτήθηκε από τον Μπρούνο Φερνάντες στο 40ο λεπτό, τελείωσε με εκπληκτικό τρόπο την φάση, προτού η μπάλα σκάσει στο έδαφος, από δύσκολη γωνία, «έγραψε» το 1-0 και πανηγύρισε για 6η συνεχόμενη φορά κόντρα στην Τότεναμ, και για 11η συνολικά στην καριέρα του!


Μέχρι και εκείνο το σημείο του ματς, ουδείς μπορούσε να πει πως η τακτική με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς που υιοθέτησε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ήταν επιτυχημένη. Η Τότεναμ παρουσιάστηκε πιο κινητική, σκόραρε στο 27ο λεπτό με τον Ρομέρο, αλλά το γκολ ορθώς δεν μέτρησε από τον VAR, και εν συνεχεία απειλήθηκε μόνο στο 32’, έπειτα από ωραία φάση, που δημιουργήθηκε από μακρινό σουτ του Φρεντ.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Γιορίς βρήκε απάντηση, αλλά το ίδιο δεν συνέβη στο 40ο λεπτό, απέναντι από τον Πορτογάλο. Ούτε στο 48βεβαίως, όπου ο Ρονάλντο και πάλι έστειλε την  μπάλα στα δίχτυα με άπιαστο σουτ, αλλά ήταν εκτεθειμένος…

Μέχρι και το 50ο λεπτό λοιπόν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικρατούσε της Τότεναμ με το ελάχιστο  δυνατό σκορ, δικαιολογώντας στο έπακρο τον λόγο που προέβη στην επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο το καλοκαίρι. Απεναντίας οι «spurs» έμοιαζαν μπερδεμένοι, δεν είχαν για ακόμη ένα ματς σε καλή ημέρα τον Χάρι Κέιν, και δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν, όντες άλλωστε η 19η ομάδα σε επίπεδο δημιουργίας στην Premier League, μόνο μπροστά από τη Νόριτς.

Οι αποδοκιμασίες όταν ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Λούκας Μόουρα, πριν από το 60’, ήταν έντονες! Προφανώς, και οι φιλοξενούμενοι αντλούσαν ψυχολογία, αισθανόμενοι το «κακό κλίμα» στο γήπεδο των αντιπάλων τους.

Κάπως έτσι, το 2-0, δεν άργησε να έρθει, και έφερε και πάλι την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος αυτή την φορά δεν σκόραρε, αλλά έκανε την ασίστ στον Έντισον Καβάνι, και ο Ουρουγουανός, μετουσίωσε την εξαιρετική αντεπίθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε γκολ με ωραίο πλασέ του ανήμπορου να αντιδράσει, Ουγκό Γιορίς.


Με το ματς στο 65’, τις αποδοκιμασίες στο… τέρμα και την ψυχολογία για την αντίπαλό της στα ύψη, η Τότεναμ δεν μπορούσε να κάνει πολλά, παρά να περιμένει το σφύριγμα της λήξης. Το πράγμα μάλιστα έγινε χειρότερο μετά το πλασέ του Μάρκους Ράσφορντ στο 88’ για το 3-0!

Ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο σαφώς και βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, την ώρα που ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ επιστρέφει στις νίκες, και ετοιμάζεται για μία εβδομάδα «φωτιά», κόντρα σε Αταλάντα και Σίτι, που θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο για την διατήρηση της θέσης του. Σε κάθε περίπτωση το εμφατικό «διπλό» με 3-0 στο γήπεδο της Τότεναμ, και το 2ο clean sheet σε 21 ματς, είναι το δίχως άλλο, ενθαρρυντικά δείγματα!

Τότεναμ (Νούνο Εσπιρίτο Σάντος): Λιορίς, Ρογιάλ, Ντάιερ, Ρομέρο, Ντέιβις, Σκιπ (65’ Εντομπελέ), Χόιμπιεργκ, Λο Σέλσο (73’ Ντέλε Άλι), Μόουρα (54’ Μπέργκγουάιν), Σόν, Κέιν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Βαράν, Σό, Μπισάκα, ΜακΤόμιεϊ, Μπρούνο Φερνάντες (73΄ Μάτιτς), Καβάνι (83' Λίνγκαρντ), Ρονάλντο (71’ Ράσφορντ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0